Sjajna prilika za putovanje u aprilu i obilazak prelepih austrijskih gradova i jezera! Trenutno po promotivnoj ceni
od 129 €

Salcburg je četvrti po veličini grad u Austriji i leži na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turističkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a ima i mnoštvo drugih atrakcija. Volfgangze (Wolfgangsee) je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. U blizini je Sv. Gilgen, gde se nalazi rodna kuća Mocartove majke. Bad Išl(Bad Ischl) je svojevrsna ciljna tačka pri poseti austrijskim jezerima i beleži dugu istoriju turističke destinacije. Habzburška princeza Sofija baš u Bad Išlu je izlečila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate čuvene išlere u najpoznatijoj austrijskoj poslastičarnici u Bad Išlu. Halštat (Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se proteže istočno od grada Salcburga. Razvoj čitavog regiona, od samog početka naseljavanja ovih prostora, vezan je za eksploatisanje soli. U ovoj regiji se nalazi i rudnik soli Halštat, najstariji na svetu.

Polasci: 02.04./28.04.2018. 5 DANA/2 NOĆENJA AUTOBUSOM- broj mesta je ograničen, pa rezervišite svoje na vreme!

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 21h. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. dan SALCBURG

Po dolasku u Salcburg, razgledanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlepših gradova srednje Evrope pešice: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Helbrun palate i magičnih fontana, izgradjenih početkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podnožju planine Helbrun. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan VOFGANGZE – BAD IŠL

Doručak. Putovanje prema jednom od najlepših austrijskih jezera Volfgangze. Danas je to poznato turističko mesto zahvaljujući i tradiciji operete i slavnih hotela. Na Sv. Gilgenu se nalazi kuća Mocartove majke, a obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egidija, gradske većnice i stari hotel Post s oslikanom fasadom. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang). Nastavak putovanja ka Bad Išlu. U gradskom središtu možete posetiti jednu od najslavnijih poslastičarnica Austrije “Zauner” i probati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolače. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan HALAJN – HALŠTAT

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Halajnu, drugom po veličini naselju u okolini Salcburga. Fakultativna poseta rudniku soli u trajanju od 1,5h ili slobodno vreme za šetnju. Znamenitosti gradića su kuća muzej kompozitora Franca Grubera, tvorca najpoznatije božićne pesme Tiha noć i Keltski muzej. Nastavak putovanja ka Halštatu – poznatom jezeru i jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašca s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejzaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture, rudnik soli. U posle podnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
Povratak: 06.04./02.05.2018. Cenovnik br. 2 od 08.11.2017.

CENA ARANŽMANA: 159 €  trenutno sniženo 129 €!

Dete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ima popust 10 €.

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine – doplata za transfer 20 € (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Novog Sada – 10 € (minimum 4 putnika za transfer); Polazak iz Zrenjanina – 20 € (minimum 4 putnika za transfer).

ZBOG NOVOG AUSTRIJSKOG ZAKONA U TURIZMU, NEOPHODNO JE DOSTAVITI KOPIJU PASOŠA NAJKASNIJE 5 DANA PRE PUTA.

ARANŽMAN SADRŽI:

Prevoz autobusom visoke turističke klase (klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji
Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama u okolini Salcburga na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); Hotel Hafnerwift 3* nalazi se u Halajnu, 30min od centra Salcburga. Sobe su sa TWC, TV, mini barom, telefonom. http://www.hafnerwirt.com/
Razgledanje prema programu.
Usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja.
Troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

Individualne troškove.
Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Fakultativan obilazak rudnika 25 € (oko 1,5h a  uključuje zaštitnu odeću, vožnju vozom, brodićem po jezercetu soli, toboganima, usluge lokalnog vodiča); fakultativnu vožnju brodićem (Sv. Gilgen – Sv. Volfgang – trajanje oko 40 min) 20€; Obilazak Helbrun palate i magičnih fontana 15€ (zbog rezervacije i plaćanja unapred termina za fakultativne izlete, neophodno je da se izjasnite u agenciji prilikom sastavljanja ugovora). Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena obuhvata troškove rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Deca mladja od 4 godine ne mogu posetiti rudnik soli. Temperatura u rudniku je 8° C, pa je potrebno poneti toplu odeću i odgovarajuću obuću. Obilazak rudnika nije moguć za osobe u invalidskim kolicima.
Doplata za 1/1 sobu – 70 € na upit

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu EXPO BANKE za efektivu na dan uplate. Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *