Vrdnik – Jazak – Sremska Mitrovica – Erdevik- Sviloš

Datum putovanja:    21. april 2018.

Cena aranžmana:  2.900,00 rsd

Fruška Gora, nekada malo ostrvo u Panonskom moru a danas zaštitnica vojvođanske ravnice, gospodarica vinograda, čuvar prelepih jezera, brojnih manastira i prelepih pejzaža. Doživite Frušku goru u proleće i krenite sa nama jednim od mnogobrojnih vinskih puteva.

PROGRAM PUTOVANJA
Sastanak grupe kod lokomotive na Železničkoj stanici u Novom Sadu, polazak u 9h. Putovanje preko Fruške Gore do Vrdnika gde će grupa napraviti kratku pauzu za obilazak manastira Vrdnik.

Nastavak puta do sela Jazak i slobodno vreme za šetnju (poseta manastiru Jazak, a neposredno pre manastira, na malom privatnom posedu u prijatnom ambijentu nalazi se izvor „Jazak“). Na posed se može slobodno ući, a ljubazni lokalni meštani ispričaće vam poneku zanimljivost o mestu. Druga opcija je poseta domaćinstvu i mlekari „Gorski” (fakultativno) gde se sir proizvodi po tradicionalnoj recepturi od 100% kozjeg mleka. Gosti će imati mogućnost da uzivaju u ukusima iz bogate ponude domaćih proizvoda, ali i da kupe odličan kozji sir (po dogovoru se može obezbediti i sveža surutka). Planirano vreme zadržavanja je oko 1h.

Polazak za Sremsku Mitrovicu i obilazak Carske palate – Sirmium. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak gradskog jezgra na Žitnom trgu, Bazilika sv. Dimitrija, zatim Muzej Srema itd.

Nastavak putovanja za Erdevik koji se nalazi u Sremu na zapadnim obroncima Fruške Gore. Poseta vinariji „ Erdevik“ gde je planirana degustacija 5 vrsta prvoklasnih vina, obilazak vinarije i bogata zakuska ( pršut, sir, maslinovo ulje, hleb) . Takođe, ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju, obilazak jezera u neposrednoj blizini vinarije. Planirano vreme za boravak u vinariji je oko 1,5 sat.

U popodnevnim časovima polazak za Novi Sad i mala pauza kod Sviloša za šetnju kroz Dolinu mira i obilazak Vile Ravne. Saznaćete zasto se ova vila naziva još i Titova ili Lekina vila, a ukoliko budemo dovoljno tihi, možemo i ugledati i ponekog jelena.

Polazak za Novi Sad oko 18h i kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:
• Prevoz minibusom turističke klase prema programu
• Usluge vodiča prema programu
• Ulaznica i obilazak Carske palate- Sirmijum
• Obilazak vinarije, degustacija 5 vrsta vina i bogata zakuska
• Troškove organizatora putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:
• Degustaciju sireva i domaćih prozvoda u domaćinstvu „ Gorski“- 800,00 rsd
• Individualne troškove

Uslovi plaćanja:
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50% ukupne cene aranžmana, a ostatak 7 dana pre početka putovanja. Takođe, moguće je platiti i čekovima u dve rate.

Napomene u vezi sa fakultativom:
Fakultativni obilazak domaćinstva „Gorski“ i bogata zakuska koju imaju u ponudi obuhvata: tvrdi sir u hrastovini, polutvrdi sir „čipka“, zreli sir, mladi sir, polutvrdi sir sa dodacima: I- sremuš, mix začinskog bilja (vlašac, ruzmarin, bosiljak), tucana paprika sa čilijem, II- kandirana brusnica, neutralni, suva šljiva, III- Gril sir, Halumi sa lavandom. Uz svaki meni služi se: domaći ajvar, kiflice, hleb, masline, paradaz, čeri paradajz, rukola, med, mix: brusnica, grožđica, suva šljiva (izjasniti se prilikom prijave).
Cena iznosi 800,00 rsd po osobi

Minimum za realizaciju ovog programa po navedenoj ceni je 20 putnika.
U slučaju manjeg broja putnika organiazator zadržava pravo korekcije cene, a rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja „ TANGO TRAVEL“ doo Novi Sad, upoznajte se sa njima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *