Termin: 31. mart i 28. april 2018. 

first minute 155e 

 6  dana, autobusom

        Magični Istanbul   je grad smešten u Bosforskom moreuzu, nekadašnja je prestonica triju velikih carstava – rimskog, vizantijskog i otomanskog . Najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, a ujedno i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Ovo je grad u kome se susreću mnoge civilizacije i čiji su tragovi vidljivi širom grada.Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad… Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – isprepletene i neraskidivo povezane. Grad sedam brda je pre svega metropola ali i grad veoma bogate tradicije i kulture, mesto susreta istoka i zapada, mnogih znamenitosti i atrakcija, živog duha i dobre zabave. Današnji moderni Istanbul se sastoji od evropskog i azijskog dela koje povezuje bosforski most. Evropski deo je podeljen na stari i novi deo koje razdvaja istorijski zaliv Zlatni rog, a povezuje most Galata. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom istorijskom delu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svetske baštine.

1. Dan KRAGUJEVAC-NIŠ-BUGARSKA
Polazak grupe iz Kragujevca u 17h sa parkinga kod TC.RODA. Priključenje putnika na auto-putu. Niš 19h, TC Tempo. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. Dan ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Galata most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad… Smeštaj u hotel sa 4*. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Iskoristite priliku da posetite Aja Sofiju, jedna od njavećih vizantijskih građevina na svetu, sa ogromnom kupolom na vrhu. Unutrašnjost crkve – džamije, sadašnjeg muzeja, krase hrišćanka i islamska znamenja. Plava džamija, sagrađena da bude rival Aji Sofiji 1609 jedna je od najlepših primeraka otomanske arhitekture. Unutrašnjost džamije je dekorisana hiljadama plavih i belih iznik keramičkih pločica ukrašenih tradicionalnim otomanskim cvetnim mustrama a ovo su i ključni detalji na osnovu kojih dobija ime. Topkapi saraj – Carigradski dvor (na turskom Topkapı Saray, „Dvorac topovskih vrata“) nazvan po obližnjim vratima – kapiji, sa topovima bio je sedište Osmanlijskog carstva od 1465. do 1853. Dvorac je sagradio sultan Mehmed II, 1459.. Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.

4. Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.

5. Dan ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. Dan KRAGUJEVAC
Dolazak u Kragujevac u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: Hotel 4* 179 €

ARANŽMAN OBUHVATA :
– Obilazak turističkim autobusom (lux)prema programu
– 3 noćenje sa doručkom u Istanbulu, hotel 4*
– pratioca agencije, lokalne vodiče

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– putno zdravstveno osiguranje
– faklutativne programe i ulaznice
– ostale ne pomenute usluge

CENA:  u eurima, plaća se po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate. Devizni deo u inostranstvu, 
FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika
• Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata (ulaznica i vodič)………………. 45 €
• Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom ( ulaznica za patrijaršiju, brod, vodič)………. 20 €
• Obilazak Dolmabahče palate (ulaznica, vodič)……………………………………………………… 30 €
• Tursko veče ……………………………………………………………………………………………………….. 30 €

DOPLATE:
• za dodatno sedište u autobusu (2 noćne vožnje)……………………………………………………….. 30 €
• za jednokrevetnu sobu…………………………………………………………………………….. 55 €

USLOVI PLAĆANJA:
• 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska
• Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administrativnom zabranom.

ODLOŽENO PLAĆANJE:

Na šest mesečnih rata BEZ KAMATE. Učešće 35€. Mesečna rata 20 €. Garancija plaćanja: administrativna z. i čekovi. Troškovi obrade 1€. Poslednja rata 20.08.2018. godine.

NAPOMENE:
• za realizaciju putovanja minimalno 40 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili promena termina od strane ogranizatora, otkazni rok je 5 dana
• uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, Licenca OTP: 463/2010.
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa u cilju pružanja boljeg kvaliteta usluge.
• Program objavljen 4.12.2017.

DOPLATA za polazak: Beograd 10€, Novi Sad 17€, Kraljevo 5€, Čačak 5€

Rezervacija: Ukoliko je putovanje u Istanbul Vaš izbor i želite da se raspitate o dostupnosti smeštaja, možete to uraditi u svega par koraka slanjem upita na naš mail ili nas nazovite a mi ćemo Vam dati sve željene informacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *