SARDINIJA – COSTA SMERALDA – PORTO ĆERVO – ALGERO –  KALJARI – KORZIKA – CINQUE TERRE

PAKET ARANŽMAN 11 DANA:     AUTOBUSKI PREVOZ + BROD + SMEŠTAJ NA BAZI 7 NOĆENJA NA SARDINIJI

Mediteranu, posle Sicilije. Od kopnenog dela Italije (luka Livorno) udaljena je 300 km – 9 sati vožnje brodom.

Sardiniju zovu Mediteranski raj i jedna je od najpopularnijiha letnjiha destnacija u Italiji. Mnogi kažu da se upravo na Sardiniji kriju najlepše kristalno bele plaže sa tirkizno plavim morem, pa je nazivaju Evropski Karibi. Tokom letovanja na Sardiniji turist uživaju i u netaknutoj prirodi, živopisnim predelima i zanimljivim
gradovima. Najveći i glavni grad Sardinije je Kaljari, sa prelepim starim gradom, španskim zamkom i ulicama prepunim prodavnica i kafića.

Najpoznatja i najlepša obala Sardinije je Kosta Smeralda (Smaragdna obala) i Golfo Aranci sa čuvenim gradićem Porto Cevo – luksuznim jet set letovalištem sa specijalno uredjenim plažama, ušuškanom marinom za privatne jahate, dizajnerskim butcima i odličnim restoranima a sve to u savršenom ambijentu netaknute prirode!

Tokom letovanja na Sardiniji obavezno napravite izlet u Francusku na ostrvo Korzika koje se nalazi na samo 50 minuta vožnje feribotom od Smaragdne obale. Sardinija je defnitvno fascinantna destnacija za prave ljubitelje putovanja – ne oklevajte, krenite u avanturu!

 

 
Cene iz tabele su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednost po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan Polazak autobusom iz Beograda, sa parkinga kod Sava Centra, Novi Beograd – Savska strana. Sastanak putnika u 14:00 h. Polazak u 14:30 h. Proverit 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnost.

2. dan Dolazak u luku Livorno u ranim jutarnjim časovima. Ukrcavanje na brod za Sardiniju / Olbia u 08h. Dnevna vožnja brodom. Dolazak na Sardiniju u luku Olbia – Golfo Aranči u 18:30h. Iskrcavanje sa broda i nastavak putovanja autobusom do hotela. Smeštaj u haotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan Slobodno vreme za odmor i individualne aktvnost. Noćenje.

4. dan Slobodno vreme ili celodnevni fakultatvni izlet u KASTELSARDO i Francusko ostrvo KORZIKA. Vožnja živopisnim predelima Sardinije do mesta Castelsardo, poznato po tradiciji izrade pleteniha korpi. Slobodno vreme za uživanje na dugoj beloj plaži ili šetnja šarmantnim gradićem ispod velike tvrdjave. U poslepodnevnim časovima vožnja rajskom obalom do luke Santa Tereza Galura . Jednočasovna vožnja feribotom i prelazak preko mora do  Bonifačio-a  sa panoramom Garibaldijevog ostrva. Dolazak na KORZIKU, u BONIFAČIO grad smešten na steni okruženoj sa tri strane morem. Bonifačio je verovatno najzanimljiviji grad Korzike koji je dugo bio luka nadaleko čuveniha korzikanskih pirata. Razgledanje starog gradskog jezgra i slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu . U večernjim časovima povratak sa Korzike feribotom na Sardiniju i vožnja autobusom do haotela. Noćenje.

5. dan Slobodan dan ili poludnevni fakultatvni izlet do ekskluzivnog turistčkog mesta PORTO ĆERVO, koje predstavlja najpoznatji turistčki centar regije Kosta Smeralda. Boravak u Porto Ćervu i slobodno vreme za kupanje. Povratak u haotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

6. dan Slobodno vreme ili celodnevni fakultatvni izlet u KALJARI glavni grad Sardinije. Vožnja autobusom središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku obilazak grada uz razgledanje: Municipio – gradska kuća, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo – srednjovekovno utvrđenje na uzvišenju, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktvnost, kupanje, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7. dan SARDINIJA Slobodno vreme za odmor i individualne aktvnost. Noćenje.

8. dan SARDINIJA – ALGERO Slobodno vreme ili celodnevni fakultatvni izlet u ALGERO. Vožnja autobusom do zapadne obale Sardinije. Dolazak u Algero, poznat pod nadimkom mala Barselona. Zanimljiv primorski grad i poznat turistčki centar, smešten na obali sredozemnog mora u malom zalivu sa dugom belom peščanom plažom. Razgledanje grada koji su zidali Španci: katedrala Santa Maria – tvrdjava Madalena i zidine porodice Doria. Slobodno poslepodne za uživanje i opuštanje,šetnju starim gradom, glavnom ulicom Karlo Alberto sa prodavnicama nakita od skupoceniha korala… Predlog: fakultatvni odlazak na izlet brodom na Capo Caccia s ulazom u Neptunove pećine, geološko čudo i jedna od najinteresantnijiha pećina na Mediteranu. Kompleks pećina skriva slano jezero i nekoliko „dvorana“ s neverovatno plavim morem. Kompleks se proteže na više
kilometara od kojiha je manji deo otvoren turistma. Stanovnici Sardinije tvrde da ako posette Sardiniju, a ne vidite Neptunove pećine, na ostrvu zapravo niste ni bili! Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

9. dan Napuštanje haotela u 10h. Slobodno vreme do 16h. Vožnja autobusom do OLBIJE. Obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktvnost, šetnju, odmor, posetu Arhaeološkom muzeju… Oko 20h ukrcavanje na feribot. Smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem do Livorna.

10 dan Dolazak u Livorno u 06:30h. Nastavak putovanja autobusom ka Rivijeri cveća. Dolazak u Levanto gde se ulazi u voz koji povezuje sviha pet sela u sastavu Ćinkve Tere. Nacionalni park CINQUE TERRE nalazi se na sredozemnom moru i predstavlja 5 najlepšiha tradicionalniha mesta Italije pod zašttom UNESCO-a. Odlazak vozom do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfteatra. Nastavak putovanja vozom do Manarole, sa tradicionalnim šarenim kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Monterosa al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

11. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.

Od naših prijatelja iz “Holiday”-a  i njihove bogate ponude, odabrali smo najbolje za Vas, Vi nam pošaljite upit za više informacija, rezervaciju, sva dodatna pitanja itd. Vaš ” Tango travel” 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *