Polasci: 27.09./04.10./11.10.2019.

Povratak: 29.09./06.10./13.10.2019.

3 DANA/2 NOĆENJA                     BRODOM I AUTOBUSOM

1.dan   BEOGRAD–SMEDEREVO – RAM – VELIKO GRADIŠTE – GOLUBAC– ĐERDAPSKA KLISURA – DONJI MILANOVAC – TEKIJA – KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:30h. Ukrcavanje na brod do 07:40h. Polazak broda Aquastar Maxim u 07:50h. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, zatim prolazak pored ušćareke Morave u Dunav, srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kog se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim kroz Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, azatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9,5h plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu ”Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2.dan   KLADOVO – FAKULTATIVNI IZLETI

Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna,… ) ili odlazak na neki od fakultativnih izleta:

IZLET I: KLADOVO –ARHEOLOŠKI MUZEJ–RIMSKA DIANA–HE ĐERDAP–TRAJANOV MOST– KLADOVO (3,5h)

Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjevekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap, sagrađene 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja.

IZLET II: KLADOVO – VRATNA–RAJAČKE PIMNICE–KLADOVO (7h)

Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta Rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina. Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacija vina I ručak.

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan   KLADOVO –LEPENSKI VIR – KAPETAN MIŠIN BREG–GOLUBAČKA TVRĐAVA –SMEDEREVSKA TVRĐAVA -BEOGRAD

Doručak. Polazak u 09:15h. Vožnja autobusom pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta I predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500.p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta, odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pruža najlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta I dolazak u Smederevo i razgledanje još jedne tvrđave na Dunavu. Građena u periodu  1428. – 1439. godine, za vreme Despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi, a njen obilazak otkrićenam za kraj ture neke nove, skrivene tajne iz Despotove rezidencije. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU DECA DO10 GODINA DECA 10 I 11 GODINA
175€ 40 € GRATIS 50%POPUST

Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi (na upit)            Cenovnik br.1   01.01.2019.

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera, bife – švedski sto)
 • Korišćenje Spa centra u hotelu (bazeni, sauna, hidromasažna kada,…);
 • Transfer autobusom prvog dana od Tekije – Kladova i poslednjeg dana Kladovo – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Golubačka tvrđava – Smederevska tvrđava – Beograd (Pristanište Beograd);
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe;
 • Ručak u etno selu Kapetan Mišin Breg;
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir, Golubačka tvrđava i Smederevska tvrđava;
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
 • Putarine i takse;
 • Boravišnu taksu i osiguranje u hotelu i na brodu;
 • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Piće tokom plovidbe
 • Individualne troškovi putnika
 • Fakultativne izlete tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu):
  • Izlet II – 30€-deca do 10 godina 10€, deca 10 i 11 godina-15 €.

       -Doplata za 1/1 – 40 e

NAPOMENA:

Organizujemo prevoz od Novog Sada, cena po osobi 2.600 din, min 4 osobe

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE ROBINSON LICENCA OTP 007/2010, ORGANIZATORA PUTOVANJA (YUTA STANDARD)

Minimalni broj za realizaciju programa je 45 putnika. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska. Krajnji rok za prijavljivanje je 10 dana pred put. U slučaju promenena monetarnom tržištu, promene u cenama prevoznika, osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. Agencija Robinson ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije, kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *