Sicilija – Napulj – Pompeja – Sorento – Kapri – Amalfi – Pulja – Dubrovnik

Sicilija je Italijansko ostrvo najveće na Mediteranu. Od kopnenog dela Italije odvojeno je Mesinskim moreuzom, širokim četri kilometra. Sicilija je tradicionalna, živopisna i nestvarna… Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se najpoznatja letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, i popularni gradovi Katanija, Sirakuza i Mesina. Glavni i najveći grad Sicilije – Palermo nalazi se na obali Tirenskog mora.

Sicilijanske specifčnost su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktvnih kratera.
Za ljubitelje avanture i sve one koji vole aktvan odmor, ovo je idealna destnacija. Upoznajte istoriju, kulturu, običaje Italije i Sicilije. Zanimljivi gradovi, savršena priroda, čista mora i prirodni fenomeni, neobična arhitektura, veseli južnjački temperament, sicilijanska kuhinja, najbolji sladoled..

Paket aranžman 13 dana: bus + brod prevoz + smeštaj u hotelu 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom + obilasci


Cene iz tabele su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednost po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD
Polazak autobusom iz Beograda, parking Sava Centar – Savska strana – Novi Beograd. Sastanak putnika u 17:00 h. Polazak u 17:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan NAPULJ
Dolazak u NAPULJ u podnevnim časovima. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u POMPEJU I SORENTO. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova…iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova…Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme / mogućnost odlaska na plažu. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada… Noćenje.

4. dan NAPULJ – KAPRI – AMALFI
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet na KAPRI. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni… Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U poslepodnevnim časovima povratak u Napulj i polazak za AMALFI. Vožnja autobusom kroz živopisne predele Amalfitanske obale, plantaže limuna i slikovita mesta sa pastelnim kućama u mediteranskom stilu. Po dolasku u Amalfi slobodno vreme za šetnju gradom, degustaciju lokalnih proizvoda od limuna u uživanje u prelepom opuštajućem ambijentu. U kasnim večernjim časovima nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

5.dan SICILIJA
Dolazak u luku Vila San Djovani u jutarnjim časovima. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vteme. Noćenje.

6. dan SICILIJA – TAORMINA
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet TAORMINA. U poslepodnevnim časovima polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada( 300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruž fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

7. dan SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim slobodno vreme za individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva.. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere… Slobodno vreme u centru Katanije. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan SICILIJA – PALERMO – SICILIA OUTLET VILLAGE
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada:korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni odlazak u MONREALE i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih svetskih brendova Trussardi,Versace,Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone. Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima… Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan SICILIJA – SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo, obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan SICILIJA – SICILIJANSKA SELA „KUM“
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom muzeju u Savoki, katedrala Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač), espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet u trajanju od 09h do 14h. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan SICILIJA – PULJA – ALBEROBELO – BARI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba u 08h. Vožnja autobusom prema Mesini. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije – Vila san Djovani. Nastavak putovanja preko Kalabrije i Pulje do fascinantnog ALBEROBELA, najposećenijeg turističkog centra regije Pulja.. Najveća atrakcija ovog mesta su neobične male kuće sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“. Preko 1030 ovakvih neverovatnih kućica načičkano je u Alberobelu, pa čak je i crkva Sv. Antonija u formi trulija. Slobodno vreme za uživanje u specifičnom ambijentu. Polazak iz Alberobela oko 18h. Dolazak u BARI. Po obavljanju formalnosti ukrcavanje na brod, smeštaj u kabine za one koji su odabrali tu opciju. Noćna plovidba Jadranskim morem od 21h do 08h.

12. dan. DUBROVNIK
Uplovljavanje u luku Dubrovnik u 08h. Iskrcavanje sa broda. Slobodno vreme u Dubrovniku za šetnju i odlazak na plažu. Mogućnost organizovanja fakultativnog razgledanja Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak: Stari grad oko kojeg se nalaze moćne srednjovekovne zidine, jedna od najvećih atrakcija Dubrovnika, šetnja kroz Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bosne i Srbije…

13. dan. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj programa)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
• Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
• Smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
• Palubni prevoz brodom kompanija Jadrolinija, na relaciji Bari – Dubrovnik
• Obilaske prema programu
• Usluge licenciranog vodiča
• Troškove organizacij i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi
• U momentu objavljivanja programa nije uvedena gradska komunalna taksu na Siciliji za hotel iz ponude, ukoliko do momenta realizacije programa taksa bude uvedena, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se plaća recepciji hotela.
• Obavezna brodska servisna taksa 15 € po osobi
• Fakultativne obilaske izlete i ulaznice
DOPLATE:
• Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
• Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 € po osobi
• Doplata za avio sedište na brodu – 25 € po osobi
• Doplata za dvokrevetnu unutrašnju kabinu na brodu / tuš / WC – 60 € po osobi – na upit
• Doplata za trokrevetnu / četvorokrevetnu kabinu na brodu / tuš / WC – 50 € po osobi – na upit
POPUSTI:
• Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
• Pompeja – Sorento 35 € / 20 € deca
• Ostrvo Kapri 60 € / 45 € deca
• Taormina 15 € / 10 € deca
• Vulkan Etna – Katanija 35 € / 20 € deca
• Palermo – Sicilia Outlet Village 45 €/ 25 € deca
• Sirakuza 35 € / 20 € deca
• Sicilijanska sela „KUM“ 25 € / 15 € deca
• Dubrovnik razgledanje 15 € / 10 € deca

* Fakultativni izleti uključuju sve ulaznice za lokalitete koji se obilaze po programu i brodsku kartu na relaciji Napulj – Kapri – Napulj.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
• CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u hotelima 3* na Siciliji u zoni Mascali i u Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.
Italija Sicilija
Hotel King House 3* www.kinghousehotel.it
Nalazi se 200 m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki I suncobrana za goste, restoran, bašta. Soba su 1/2 i 1/3 i 1/4 I imaju kupatilo, SAT tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
Italija Napulj
Hotel Cristina 3* www.hotelcristinanapoli.com.
Nalazi se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa televizorima, klima uređajima, sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola
Hotel San Paolo 3+* www.hotelsanpaolonapoli.it
Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

NAPOMENE:
• Organizator putovanja Holiday d.o.o, Licenca OTP: 463/2010
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
• Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 plativih putnika.
• Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora uskladjeni sa YUTA standardima.
• Cenovnik za Leto 2018 – Italija, Sicilija i Dubrovnik, 13 dana / 8 noćenja, br. 1 od 05.02.2018.

Rezervacija:

Ukoliko je putovanje u Sicilija – Dubrovnik Leto 2018 Vaš izbor i želite da se raspitate o dostupnosti smeštaja, možete to uraditi u svega par koraka slanjem upita.

Načini plaćanja: gotovina, čekovi, administrativne zabrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *