Toskana
autobusom 6 dana, 3 noćenja od 139 €

MONTEKATINI TERME – je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.

FIRENCA – Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.

LUKA – Smešten u mirnoj dolini Toskane, grad Luka je bio mesto mnogih istorijskih dešavanja i danas može da se pohvali veličanstvenim spomenicima koji su odoleli zubu vremena. U njegovom centru nalaze se očuvan srednjovekovni grad i mnoga raskošna renesansna zdanja, koja privlače brojne turiste.

PIZA – poznata je širom sveta po svom neobičnom krivom tornju koji se nalazi odmah pored katedrale i najveće krstionice u Italiji, na Polju čuda.

SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.

SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa.

BOLONJA je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilije – Romanje u severnoj Italiji. Bolonja je poznata po čuvenom Bolonjskom univerzitetu, najstarijem u Evropi. Takođe, grad se ponosi svojim znamenitostima, zbog čega se deo Bolonje nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine.

Polazak: 05.04 / 12.04 / 28.04.2017

6 dana 3 noćenja AUTOBUSOM

BOLONJA-MONTEKATINI-FIRENCA –SAN ĐIMINJANO – SIENA -PIZA

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h sa parkinga kod OTC Buvljak na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti

2.dan BOLONJA – MONTEKATINI TERME

Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima.. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana…

Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. VEČERA . Noćenje.

3.dan MONTEKATINI TERME – FIRENCA – MONTEKATINI

Doručak. Fakultativno izlet za Firencu – glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana. U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a. U večernjim satima povratak u Montekatini. Večera. Noćenje.

4.dan MONTEKATINI TERME -SIJENA – SAN ĐIMINJANO – PRATO ( šoping )

Doručak. Fakultativno: Izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Sijene grada pod zaštitom Unesco-a. Panoramski obilazak: Duomo, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet…U nastavku programa poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14 veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Nakon obilaska San Điminjana, polazak za Prato i poseta outlet šoping centru „I Gigli“. Zadržavanje 2 -3 sata u zavisnosti od raspoloživog vremena. Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. VEČERA. Noćenje.

5.dan MONTEKATINI TERME – PIZA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela u 08.00 časova. Polazak za Pizu. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nastavak putovanja u pravcu Slovenije i Hrvatske za Srbiju

6.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Povratak 10.04 / 17.04 / 03.05.2017 Cenovnik br.1 03.03.2017.

CENA ARANŽMANA : 139 € usluga noćenje / doručak – 159 € usluga polupansion

ARANŽMAN SADRŽI:

Prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),

Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u Montekatiniju u hotelu sa 3*Villa Rita www.hotelvillarita.com

Hotel Rita se nalazi u mestu Montekatini Terme na 300 m od železničke stanice i uređena je u firentinskom stilu. Sobe su klimatizovane i uključuju besplatan bežični internet, TV i mini-bar. Pored toga imaju potpuno opremljeno kupatilo sa tušem. Gostima hotela su na raspolaganju otvoreni bazen i besplatno korišćenje bicikala, zatim bar I restoran gde se služe tipična toskanska jela. Doručak je kontinentalni , na bazi 3 noćenja sa doručkom ili 3 polupansiona ( doručak kontinentalni slatko – slani, večera – klasičan meni )
Razgledanja i obilaske prema programu,
Usluge stručnog vodiča tokom puta- troškove organizacije

od

ARANŽMAN NE SADRŽI:

Fakultativne programe Sijena i San Điminjano 30 € ; Firenca 30 €. Putnici koji se opredele za oba izleta ostvaruju popust 10 €

Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

Individualne troškove

Doplatu za jednokrevetnu sobu 45 €
Međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku Generali osiguranja.

NAPOMENE:

Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi govornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Minimum za realizaciju aranžmana je 60 putnika.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Marfin banke za efektivu na dan uplate.

Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *