Moskva i Sankt Peterburg – putovanje 2018 avionom 7 dana 
Termini:

I 27.05. – 02.06. nedelja – subota

II 03.06. – 09.06. nedelja – subota

Kremlj,Crveni trg, ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Baljšoj teatar, fascinantni metro… Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliću istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Radi svega pomenutog, ali i još mnogo čega drugog, Moskva je danas jedna od najinteresantnijih svetskih prestonica, megapolis sa skoro 12 miliona stanovnika. Istovremeno je i politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar ove, po prostranstvu najveće države sveta. Izuzetno mesto koje daruje izuzetan doživljaj na svakom koraku.

Prelepa Moskva

Sankt Peterburg, grad Čajkovskog i Dostojevskog, centar duhovnosti, spleta carskih palata i zadivljujućih fasada koje imaju sopstveni identitet učiniće da boravak u njemu doživite kao nestvarnu bajku. Iz proteklih vremena moćne carevine, u domovini Petra I i Katarine Velike, očekuje Vas mnoštvo muzeja, galerija, biblioteka, pozorišta. Od obilja kulturno-istorijskih spomenika turiste najviše privlače velelepni stari dvorci koji oslikavaju sjaj i raskoš carske Rusije.

Raskošni San Peterburg

1. dan Kragujevac / Beograd / Novi Sad – MOSKVA nedelja
Polazak iz Kragujevca u 2:20h, iz Beograda u 04:20h (Sava Centra gradska st. na autoputu). Iz Novog Sada u 03:30h (kod Lokomotive). Sastanak grupe u 04:30h na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30h. Dolazak na moskovski aerodrom u 10:15h. Posle pasoške kontrole odlazak autobusom na panoramsko razgledanje centra grada: Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede)… Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Predlog: obilazak Moskovskog metroa u pratnji vodiča, nekoliko najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja (fakultativno). Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan MOSKVA ponedeljak
Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Večernja Moskva, sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan MOSKVA utorak
Doručak. Celodnevni boravak u Moskvi. Fakultativni programi: obilazak kompleksa Kremlja, najstarijeg dela istorijskkog centra Moskve, izuzetne neponovljive arhitekture. Uspenske i Arhangelske crkve, Oružane palate, riznicu carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti sakupljene su u zbirku muzeja Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke (fakultativno). Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan Moskva – Sankt Peterburg sreda
Doručak. Transfer do zeleznicke stanice. Putovanje savremenim vozom Sapsan za Sankt Petersburg u 09:30h. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 h. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … Transfer u hotel. Smeštaj. Noćenje.

5. dan Sankt Peterburg četvrtak
Doručak. Odlazak u obilazak petropavlovske tvrđave, istorijsko jezgro grada, Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori, počev od Petra I. Istorijski muzej Sankt Peterburga i čuvene tamnice (fakultativno). Vožnja kanalima i Nevom sa pogledom na mostove, palate i dvorce koji iz tog ugla očaravaju (u slučaju povoljnih vremenskih uslova ). Fakultativno. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan Sankt Peterburg petak
Doručak. Pre podne izlet u Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg(fakultativno). Popodne odlazak u Puškin-Carsko Selo – letnju rezidenciju Ekaterine Velike. Dvorac i prekrasni park je površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, ukrašen portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Noćenje.

7. dan Sankt Peterburg subota
Doručak. Odlazak u obilazak Zimskog dvorca – Ermitaža. Muzej je jedan od najvećih na svetu sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Slobodno vreme. Predveče transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:30 časova. Dolazak u Beograd u 23:10 časova. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA
Za rezervacije do i nakon 02.03.- 775 €
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj*) 590 €

Doplata za jednokrevetnu sobu 190 €
Doplata za transfere do aerodroma i nazad iz Kragujevca i Novog Sada po 15 €
Doplata za obilaske u Mosvi. Paket sadrži: Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata, Panorama Borodinske bitke i obilazak Moskovskog metroa 80 €
Doplata za obilaske u St.Petersburgu – paket: Petropavlovska tvrđava, Ermitaž, Puškin (Carsko selo), Peterof, Gornji i Donji park Cena paketa: 140 €
Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj u S.Petersburgu je u dodatnom ležaju. * dodatni lezaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

Cena aranžmana obuhvata:
– avio prevoz Beograd – Moskva i Sankt Peterburg – Beograd;
– prevoz vozom Sapsan: Moskva – Sankt Peterburg
– šest noćenja u dvokrevetnim sobama sa doručkom u hotelima sa 4*: Moskva(3) i St.Peterburgu(3)
– transfere u Rusiji prema programu;
– turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga;
– usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:
– Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 100 €, podložne promeni);
– transfer autobusom-minibusom Kragujevac – Beograd – Novi Sad – aerodrom “Nikola Tesla“
– Fakultativni program u Moskvi i Sankt Peterburgu.
– Individualne troškove.

Fakultativni program na licu mesta:
– Moskva Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 EUR *
– Sergijev pasad (bivši Zagorsk) 40 EUR
– Panorama Borodinske bitke 25 EUR
– Krstarenje rekom Moskvom 35 EUR
– Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR
– St.Peterburg Petropavlovska tvrdjava 25 EUR
– Ermitaž 35 EUR
– Vožnja kanalima i Nevom 30 EUR
– Puškin (Carsko selo) 55 EUR *
– Peterhof, Gornji i Donji park 45 EUR
U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
Preporučujemo izlete “ u paketu“, uz aranžman. Postiže se niža cena + mogućnost uplata na rate.
*) Prijavljivanje i plaćanje izleta u Kremlj i Oružanu palatu i Puškin (Carsko selo) obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

CENA: u eurima, plaća se po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.Devizni deo u inostranstvu.
ODLOŽENO PLAĆANJE: 70 € mesečno, na sedam mesečnih rata BEZ KAMATE.
Učešće:rez. do 01.03.- 200€/ rez do polaska -285€.
Garancija plaćanja: administrativna zabrana ili čekovi građana.
Uslovi: za realizaciju putovanja minim. 40 putnika
– u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, otkazni rok je 10 dana pre planiranog polaska
– organizator zadržava pravo izmene redosleda programa u cilju bolje realizacije istog
– Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja, Agencije HOLIDAY,
OTP-463/2010 – Program objavljen 20.10., ažuriran 20.12.2017.

Rezervacija:
– Ukoliko je putovanje Moskvu i Sankt Peterburg Vaš izbor i želite da se raspitate o dostupnosti smeštaja, možete to uraditi u svega par koraka slanjem upita na naš mail ili nas pozovite, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo na sva pitanja, rezervišemo mesto na ovom putovanju ili otklonimo sve nedoumice

Načini plaćanja: gotovina, čekovi, administrativne zabrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *