Feb 2012 Dunav 026

MI SE NALAZIMO U NOVOM SADU…..

Gradu po meri čoveka – dovoljno velikom da ima sve sadržaje velikog grada i dovoljno malom da ga možete preći pešice i svaki dan sresti puno poznanika i prijatelja na ulici.

Gradu punom istorije, spomenika kulture, raznih događaja, galerija, kafana i što je najvažnije

GRAD SA DUŠOM koji govori razne jezike, a svi ih razumeju.

Ako hoćete da Vam bude lepo i da se osećate kao dobrodošao gost – DOĐITE U NOVI SAD.

Grad pun cveća, koje Vas prvo dočeka na autobuskoj stanici, a onda duž Bulevara, na Trgu, u Zmaj Jovinoj i u najlepšem parku Novog Sada – Dunavskom gde Vas pored bisti naših poznatih pesnika čekaju labudovi.

Tu je i naša PETROVARADINSKA TVRĐAVA sa koje je najlepši pogled na Novi Sad, a sa keja najlepši pogled na Đavu (novosadski izraz za tvrđavu).

Na Trgu između Gradske kuće i Katedrale, kod Miletićevog spomenika, održavaju se koncerti, razni dočeci važnih gostiju (naši sportisti kad se vrate sa velikih takmičenja sa medaljama), a tu se uz Valcer dočeka i Nova godina.

Naša pešačka zona – centar grada – Trg, Zmaj Jovina, Dunavska i Pašićeva ulica tokom lepih dana vrvi od šetača i šareni se od suncobrana ispred mnogobrojnih kafića, poslastičarnica i picerija. Tada grad živi do kasnih ili bolje rečeno ranih jutarnjih sati.

Hoteli različitih kategorija i sve veći broj pansiona su tu da Vam obezbede prenoćište, a čuvene manifestacije koje se održavaju u Novom Sadu kao što su ZMAJEVE DEČJE IGRE, STERIJINO POZORJE, NOMUS, FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA, EXIT su dodatni razlog da dođete u Novi Sad.

Naši restorani i kafane sa raznovrsnom ponudom Vas očekuju.

Ako se odlučite da dođete – JAVITE NAM SE – pomoći ćemo Vam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *