Termin:  27. april 2019.

Broj dana: 9

Putovanje: BUS

1.dan KRAGUJEVAC – BEOGRAD – AUSTRIJA

Sastanak grupe u 16:00 ispred TC  Roda u Kragujevcu, polazak u 16:30. Dolazak u Beograd, stanica Lasta (auto put), priključenje putnika u 18:30. Polazak iz Novog Sada u 19:45 (Sajam). Nastavak putovanja sa usputnim pauzama za osveženje. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju.

2. dan STRAZBUR

Dolazak u Strazbur u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Panoramno razgledanje grada: Trg Marše,  četvrt ” Mala Francuska”, pokriveni mostovi, kuća Kamerzel. Bogorodičina katedrala, Evropska četvrt – Parlament… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan STRAZBUR – PARIZ

Doručak. Rani polazak za glavni grad Francuske. Putovanje kroz prelepu Francusku regiju Šampanj. Dolazak u Pariz. Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: trg Republike, Opera, Vandom, Konkord, Jelisejska polja, Etoal, palata Šajo, Monparnas, Sen Mišel, Notr Dam… Program plus Holiday – Čari Pariza (Monmartr – poznata umetnička četvrt, crkva Sacre Couer  odakle se pruža prelepa panorama grada. Champs Elysees šetnja najlepšom avenijom Pariza, „Trijumfalna kapija“ pauza za šampanjac ili kafu…). Smeštaj u hotel Ibis. Noćenje.

4.dan  PARIZ 

Doručak. Polazak iz hotela oko 8:30.  Ajfelov toranj -(fakultativno). Obilazak simbola Pariza u pratnji vodiča – koji je do sada posetilo preko 250 miliona turista. Atraktivan pogled na Pariz ‘‘kao na dlanu‘‘, sa treće etaže visoke 324 metara. Dom Invalida, foto pauza. Dolazak do Luvra i poseta najvećeg muzeja na svetu (fakultativno-agencija obezbeđuje rezervaciju termina, ulaznicu i vodiča). Prolazom kroz staklenu piramidu visoku 21m, počinje obilazak najvećeg muzeja na svetu. Imaćete priliku da vidite čuvenu Da Vinčijevu Mona Lizu, i ponešto od preko 35.000 eksponata raspoređenih u devet paviljona… povratak u hotel. Noćenje.

5.dan  PARIZ – DVORCI NA LOARI – PARIZ

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u dolinu Loare. Putujući divnim predelima dolazimo do najveće francuske reke Loare. Lepotu krajolika uočili su francuski kraljevi i bogata vlastela. Podigli su dvorce u periodu između XIII i XVII veka, kojima se danas dive brojni turisti iz čitavog sveta. Prvi od dvoraca uz Loaru je Bloa. Panorama sa Loare očarava. Po dolasku u Amboaz obilazak istoimenog dvorca. Nekada rezidencija kraljevske porodice Valoa, vremenom je postao omiljeno boravište francuskih kraljeva. Pored dvora je kapela „St. Hubert“ – u kojoj počiva genijalni Leonardo da Vinči. Posle obilaska  vožnja do Šenonsoa, jednog od najlepših dvoraca u Dolini.   Početkom XVI sagrađen je renesansni biser, poznat i kao “Dvorac šest dama”.Na putu za Šambor panorama dvorca Ševerni.   Šambor je najveći, a verovatno i najpoznatiji dvorac u Dolini Loare okružen sa preko 5000 hektara šume. U povratku za Pariz mogućnost da se poseti vinski podrum i degustira vino tog podneblja. Povratak, noćenje.

6.dan  PARIZ – VERSAJ           

Doručak.  Polazak autobusom za Versaj (fakultativno).  Obilazak rezidencije francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI(fakultativno). Smeštena je na 11 hektara kod grada Versaja jugozapadno od Pariza, i okružena sa 815 hektara parkova. Obilazak dvorca i kraljevskih vrtova, u dve grupe, u pratnji vodiča. Povratak u Pariz. Dan za individualne šetnju, obilaske ili posete muzejima. Slobodno vreme do sastanka grupe i Uveče ”Program plus Holiday   Svetlosti  Pariza”. Večernja vožnja brodom po reci Seni, nezaboravni čarobni doživljaj grada Pariza( fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan PARIZ – DIZNILEND – REMS

Doručak. Odlazak do Fabrike Fantazije – Diznilenda autobusom agencije, min. 25 osoba, za manji broj, brzom železnicom (RER). Za sve putnike koji ostaju u Parizu predlažemo vožnju metroom do novog dela La Defense. Slobodno vreme. U 19h polazak za Rems. Priključenje putnika iz Diznilenda. Panorama katedrale Notr Dam u Remsu, ovde su krunisani svi Francuski kraljevi. Nastavak putovanja za Nemačku. Noćna vožnja.

8.dan  MINHEN – KRANJSKA GORA                                              

Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Panoramno razgledanje grada:  Karlova vrata, Gradska Većnica, Marien plac… Slobodno vreme do 13:00 kada je polazak za Sloveniju. Dolazak u Kranjsku Goru uveče. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan KRANJSKA GORA – BLED – SRBIJA

Doručak. Posle doručka odlazak na Bled i slobodno vreme za šetnju pored jezera, kafu i čuvene krempite… Nastavak putovanja za Srbiju sa usputnim pauzama za osveženje. Za putnike iz Novog Sada, organizovan je transfer od Rume. Uveče  dolazak u Novi Sad/Beograd i Kragujevac.

CENA ARANŽMANA:  379           

*** FIRST MINUTE:  349 € 

mesečno: 50 €        Rezervacije do: 26.04.

UČEŠĆE PRILIKOM REZERVACIJE: 79 €                 Br. RATA: 6  

mesečno: 40 €        Rezervacije do: 15.02.

UČEŠĆE PRILIKOM REZERVACIJE: 69 €                 Br. RATA: 7

ARANŽMAN  OBUHVATA :  

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

·     prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd…

·     1 noćenje u Strazburu hotel 3*

·     4 noćenje sa doručkom u Parizu, hotel 3*

·     1 noćenje sa doručkom u Kranjskoj Gori, Best Western Hotel Kranjska gora

·     vodičke usluge I troškove organizacije

·         takse za sve hotele oko 10 €, uplata na recepciji hotela

·         troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja

·         fakultativne programe i ulaznice

·         ostale nepomenute usluge.

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese na dan uplate.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za fakultativne izlete minimim 25 putnika

 • Ajfelov Toranj (zavisno od nivoa)………. 10-25 €
 • Luvr – (rezervacija, ulaznica i vodič – izbegavate dugo čekanje u redu) 25€ / Deca(17,99) 0 €
 • Versaj – dvorac i vrtovi (prevoz, ulaznica za dvorac, vrtove i fonta……… 40 € / Deca(17,99) 30 €
 • Vožnja brodom po reci Seni u trajanju od sat vremena (karta)……….15 €/ D(8,99) 7 €
 • Diznilend (prevoz autobusom i ulaznica za ceo dan)………..85 €/ D(11,99) 79 €
 • Program ‘‘Dvorci na Loari‘‘ ( prevoz, ulaznice za dva dvorca, kapelu St.Hubert i vodičke usluge) 60 €/ D(11,99) 50 €

Za fakultativne izlete prijavljujete se prvog dana vodiču agencije. Za Versaj preporučljivo je  prijavljivanje u agenciji zbog rez. Termina.

POPUSTI:

 • Deca do 10 godina u zajedničkom ležaju ostvaruju popust 10% na iznos aranžmana

DOPLATA:

 • za večeru u Kranjskoj Gori……….. 10 €
 • za jednokrevetnu sobu…….125 €

USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administrativnom zabranom

ODLOŽENO PLAĆANJE:

 • 40-50 mesečno, na 6-7 mesečnih rata BEZ KAMATE. Učešće 69-79 €.
 • Garancija plaćanja: administrativna z. i čekovi.

TRANSFERI (povratni):

 • Kraljeva, Čačka, Vrnjačke Banje, Topole ……  5€            Užice, Valjevo, Lazarevac ………… 9 €
 • Niša, Aleksinca, Soko Banje    20 €

 NAPOMENE:

 • Deo programa u Parizu može se realizovati Preporučujemo da kupite carnet-komplet od 10 karata (oko 15 )
 • za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili promena termina od strane ogranizatora usled nepredviđenih okolnosti, otkazni rok  je 5 dana
 • uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, agencije Holiday, Licenca OTP: 463/2010

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *