Krakov - 3 noćenja

Doček Nove 2020. godine

3 noćenja / 6 dana / autobusom

Krakov je čak 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je jedan od najvećih gradova u Poljskoj. To je grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi. Nalazi se na obalama reke Visle. Krakov, kao i uopšte ovaj deo Poljske, smatra se srcem cele zemlje zato što obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Vavelom podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – vu listu svetske baštine. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz. Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.

Dakle, spakujte vaše kofere, jer vas ovaj šarmantni grad očekuje!

 

 

Program putovanja

1. DAN

29.12.2019     NIŠ/BEOGRAD/NOVI SAD

Polazak autobusa iz Niša -  parking kod Tempa u 13:00h, vožnja do Beograda i polazak sa dogovorenog mesta u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 18.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

2. DAN

30.12.2019     KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu – poznatom poljskom pesniku i gotička CrkvaS v. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu GaleriaKrakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.
 

3. DAN

31.12.2019     KRAKOV-VELIČKA

Doručak. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapelai još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinjena 64 m, a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata,  i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Priprema za proslavu Nove godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od Krakovskih klubova. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. DAN

01.01.2020    KRAKOV

 

Doručak. Slobodno vreme za odmor od lude novogodišnje noći, istraživanje Krakova u sopstvenoj režiji. Predlažemo obilazak Kažimierža – istorijske jevrejske čevtrti koju karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, jevrejska arhitektura, sinagoge, galerije, jevrejski restorani, lokalne pivnice i predstavlja mešavinu istorijskog i savremenog, četvrti u kojoj možete istovremeno osetiti autentični duh jednog naroda i vremenai pravi boemski duh Krakova. Noćenje.

5. DAN

02.01.2020    KRAKOV-AUŠVIC BIRKENAU

 

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativno: odlazak do Aušvica - Birkenau i obilazak jednog od najznačajnijih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju  je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predviđen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu,Beogradu i Nišu, sa kraćim usputnim zadržavanjim aradi odmora .

6. DAN

03.01.2020    NOVI SAD/BEOGRAD/NIš

 

 

Dolazak u Novi Sad / Beograd/ Niš u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA: 119 EUR

Cene su izražene u eurima po osobi

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrendosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.