Istra -Dan primirja

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA 8. – 11. NOVEMBAR 2019. RIJEKA – OPATIJA – PULA – POREČ – ROVINJ – FAŽANA – BRIONI

2 noćenja / 4 dana / autobusom

Istra je sinonim za lepotu. Prelepa priroda, kamenita prostranstva u unutrašnjosti, nazubljena obala sa načičkanim letovalištima i prelepim gradovima, glavna je karakteristika ovog poluostrva. Drevne civilizacije ostavile su na ovom prostoru mnoga svedočanstva, a priroda se potrudila da ovom komadu zemlje podari ono najlepše. Sunce i more… Maslinjaci i vinogradi… Čudesna gastronomija… Srednjovekovni gradovi sa kamenitim ulicama, palatama, divnim ambijentima… Uz samu obalu Istre prostire se ostrvlje Briona, sinonim luksuza, nekadašnje odmaralište gospode i predsednika… Čuvena Pulska Arena, divne bazilike, sjajni ukusi… Sve Vas to očekuje na ovom malom putovanju. Pridružite nam se!

Program putovanja

1. DAN

Četvrtak 26. Septembar / Petak 8. Novembar

Polazak iz Novog Sada oko 22.30h i Beograda oko ponoći. Putovanje preko Hrvatske linijom Bajakovo  -Slavonski Brod – Zagreb – Karlovac – … Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN

Petak 27. Septembar / Subota 9. Novembar

RIJEKA – OPATIJA – PULA     Dolazak u RIJEKU u prepodnevnim satima. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje istorijskog centra grada. Šetnja riječkim Korzom za koji kažu da predstavlja gradsko ogledalo (raskošne palate, divna arhitektura), katedrala Sv. Vida – najmonumentalnija barokna crkva Hrvatske, Trg Ivana Koblera, Gradski toranj,… Slobodno vreme za uživanje, šetnju i kaficu… Odlazak u OPATIJU jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Jednočasovna pauza na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divni zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Nastavak putovanja do PULE. Po dolasku sledi smeštaj u hotel i odmor. Noćenje.
 

3. DAN

Subota 28. Septembar / Nedelja 10. Novembar

POREČ – ROVINJ     Doručak. Odlazak do centra grada u 9h. Obilazak grada uz razgledanje: Arena (bez ulaska). Pulski amfiteatar je najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja: Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule, Avgustov hram, Augustinski forum,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Puli, ili polazak u 12h na fakultativni izlet. Odlazak do čuvenog POREČA. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike čiji temelji datiraju iz 6. veka, trg Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom palatom,… Slobodno vreme za uživanje u slikovitim gradskim ulicama. Odlazak u ROVINJ, najpoznatiji istarski grad, a po mnogima i najlepši. Po dolasku sledi šetnja gradom uz razgledanje: crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, barokni Balbijev luk,… Slobodno vreme za šetnju živopisnim gradsklim ulicama i uživanje u specifičnoj atmosferi grada. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

4. DAN

Nedelja 29. Septembar / Ponedeljak 11. Novembar

 

 

PULA – FAŽANA – BRIONI – …  Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni, fakultativni izlet do Fažane i Briona. Po dolasku u FAŽANU sledi ukrcaj na brod kojim ćemo se prevesti do ostrva Veliki Brion. Po dolasku na BRIONE, sledi panoramski obilazak ostrva Veliki Brion iz malog turističkog voza sa pojašnjenjima lokalnog vodiča. Brioni su poznati kao jedna od „top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, a mnoge poznate svetske javne ličnosti (političari, glumci…) bile su gosti maršala Tita. Potom sledi slobodno vreme do povratka u Fažanu. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Zagreba, Slavonskog Broda… Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

* ZA TERMIN 08.11 – 12.11.2019. ARANŽMAN POČINJE U PETAK A ZAVRŠAVA SE U UTORAK. U OVOM TERMINU ĆE DOĆI DO ZAMENE REDOSLEDA ODŽAVANJA FAKULTATIVNIH IZLETA ZBOG NERADNIH DANA.

Termin putovanja Redovna cena Specijalna cena + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
8.-11.11.2019. 129 € 115 € umesto 75 € samo 60 €

*SPECIJALNA CENA VAŽI DO POPUNE MESTA KOJA SU ODREĐENA AKCIJOM