Krstarenje Đerdapskom klisurom

izlet

JEDNODNEVNO KRSTARENJE ĐERDAPSKOM KLISUROM
Svake subote
Prvi sloboda termin: 12.septembar
Cena: 5190 dinara

 

Zaplovite najatraktivnijom klisurom na Dunavu, posetite Rmsku tvrđavu i Lepenski vir, ručajte u nacionalnom restoranu, i provedite fantastičan dan prepun lepih utisaka.

 

Aktivnosti:
- Poseta srednjovekovnoj Ramskoj tvrđavi
- Uživanje u pogledu sa najlepšeg vidikovca na Dunavu
- Ručak u nacionalnom restoranu
- Krstarenje Đerdapskom klisurom
- Poseta arheološkom nalazištu Lepenski vir

 

Opis ture:
Polazak autobusom iz Novog Sada u 6.30 h s parkirališta ispred hotela „Sajam“ (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja); polazak sa Novog Beograda u 8.00 h (kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog mosta).
Sledi dvočasovna vožnja autobusom do srednjovekovne tvrđave Ram koja je podignuta u 15. veku. Tvrđava je imala neprocenjiv strateški značaj. Ramska tvrđava dobila je potpuno novi izgled početkom godine,kada je završena restauracija. Nalazi se na samom ulasku u Đerdapsku klisuru, namestu gde je Dunav najširi i odakle se pruža zapanjujući pogled.
Nakon posete tvrđavi, nastavljamo putovanje autobusom prema Donjem Milanovcu.
Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju u organizaciji Magelana, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora. Vreme ručka zavisi od redosleda aktivnosti.
Sledi jednočasovna vožnja autobusom do Tekija. Ovde ćemo se ukrcati na brod kojim započinjemo krstarenje Đerdapom, najdubljom klisurom u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Proći ćemo kroz Mali kazan (između kojih dubina vode iznosi neverovatnih 90 metara!), videćete stare signalne stanice, glavu kralja Decebala s rumunske strane, kao i čuvenu Trajanovu tablu s naše strane. Znajte, ove znamenitosti moguće je videti samo s vode!
Nakon završetka krstarenja, idemo autobusom u Lepenski vir. Obići ćemo arheološko nalazište staro 9.500 godina! Brojne naučne studije potvrdile su da je ovo mesto zapravo kolevka evropske civilizacije! Ovaj lokalitet bio je sedište jedne od najvažnijih neolitskih kultura. Na njemu je od 6.500-8.800 p.n.e stajalo naselje od najmanje stotinu objekata, kako stambenih, tako i sakralnih. Inače, ovo naselje starije je Antičke Grčke, od piramida u Gizi u Egiptu (2.560 p.n.e) ili bilo kog drugog poznatog drevnog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask i Alepo u Siriji, Biblos u Libanu).
Povratak za Beograd predviđen je za oko 21.00 h, a u Novi Sad oko 22.30 časova.
Napomene za prevoz
Prevoz autobusima - mini-busevima ili mini-venom (u zavisnosti od broja prijavljenih). Doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 850 dinara, a minimum za polazak iz NS je 10 putnika.

 

Uključeno u cenu
- Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
- Ulaznica za obilazak Ramske tvrđave
- Krstarenje Đerdapskom klisurom
- Ručak
- Troškovi organizacije putovanja

 

Nije uključeno u cenu
- - Ulaznica za Lepenski vir 400 dinara - (deca do 15 godina plaćaju 120 dinara).
- Piće uz ručak
- Ostali individualni troškovi koji nisu obuhvaćeni programom

 

Napomene za benefite
Promotivna cena važi isključivo za uplate do 4 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Penzioneri moraju na putovanje poneti dokaz o penziji na svoje ime.

 

Uslovi za plaćanje
Cena za decu do 10 godina je 3500 RSD. Deca imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni.

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.