Đerdapska klisura i Rajačke Pimnice

 1 noćenje / 2 dana

2 dana / 1 noćenje
05-06. Jun 2021

 

Naredni polasci:.,03-04. Jul 2021., 07-08. Avgust 2021., 04-05. Septembar 2021., 09-10. Oktobar 2021.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan Beograd – Rajačke pimnice.
Polazak iz Beograda u 08.00h sa okretnice autobusa br. 60, kod Skejt parka preko puta TC Ušće. Polazak prema Majdanepeku i jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Po dolasku u Majdanpek napravićemo kratak foto-stop kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku.
Poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek), a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina.
Rajačke pimnice - dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina i ručak. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom vrelih letnjih i izuzetno hladnih dana u godini. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.
Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro vlaško groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!
Ručak i degustacija vina u pimnici C'est la vie. (predjelo, supa i veliki izbor mesa sa roštilja i specijaliteta iz Istočne Srbije, a vino u neograničenim količinama).
Dolazak u Negotin i smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan Negotin – Kladovo- Golubac – Beograd
Doručak. Šetnja Kladovom. Slobodno vreme. Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolazi kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine.
Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen.
Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara. Iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Pauza za ručak u Donjem Milanovcu.
Fakultativni obilazak arheološkog nalazišta Lepenski Vir. Vožnja ka Golupcu i Beogradu.
Povratak u Beograd. Dolazak u Beograd oko 21:00. Dolazak u Novi Sad oko 22h

 

Cena aranžmana iznosi 9850 RSD
Snižena cena aranžmana 8.850 RSD

 

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica banke Intesa mogućnost plaćanja na maksimalno 3 rate bez kamate.
– čekovima građana na maksimalno 3 rate
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA TANGO TRAVEL-a

 

Aranžman obuhvata:
– Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta
– Smeštaj u Vili Delux sa bazenom u Negotinu na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 ,1/3 sobe).
– Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama);
– Krstarenje Đerdapskom klisurom
– Usluge vodiča u svakom autobusu
– Troškove organizacije putovanja.

 

Aranžman ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
– Ulaznice za Rajkovu pećinu - 300 dinara
– Ulaznica za arheološko nalazište Lepenski Vir – 500 dinara
– Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
– Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) 2000 dinara
– Individualne troškove putnika

 

Vila Delux: Ljubazna i kvalitetna usluga Vile Delux, nastala kombinacijom istočnog šarma, evropske elegancije i uspešnog porodičnog biznisa, uspela je da spoji posao i zadovoljstvo. Kvalitet usluge je prioritet njihovog poslovanja. Na mirnoj lokaciji, nadomak centra grada, Vila Delux predstavlja mesto predaha i odmora u prepoznatljivoj užurbanosti današnjice. Vila raspolaže sa sobama i apartmanima modernog i elegantnog dizajna koje svojim sadržajem zadovoljavaju potrebe korisnika svih kategorija. U sastavu vile Delux na usluzi gostima su restoran za doručak (zaseban deo namenjen pušačima), sala za sastanke, bazen, besplatan parking, besplatan WIFI internet brzine 16Mb/s. Inspirisane savremenim italijanskim dizajnom, sobe su opremljene
Flat-Smart-LEDTV-om, satelitskom televizijom, fenom, WIFI internetom velike brzine, mini barom, individualnom kontrolom klima uredjaja, radnim stolom, terasom. Iz pojednih soba se pruža predivan prizor na bazen i park. Uz sve pogodnosti koje nude vrhunski opremljene sobe gosti mogu preko dana da uživaju u plivanju, sunčanju, konzumiranju raznih napitaka. U večernjim satima pravi je užitak opustiti se na terasi osvetljenog bazena uz program koji se prenosi putem video bim-a.
Vila Delux nudi svakog dana od 07:00 do 09:30h. bogat i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola (buffet).

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE ORGANIZATORA
POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA

 

Sastavni deo ovog programa i cenovnika su Opšti uslovi putovanja, Organizatora putovanja– Licenca OTP 29/2020, kategorija licence A 20 od 29.01.2020.Organizator. ima, Zakonom o turizmu propisanu Polisu osiguranja potraživanja od turističkih agencija i osiguranja od odgovornosti turističkih agencija br. 300072743 od 23.03.2021. koja važi do 22.03.2022. osiguravajuće kompanije Akcionarsko društvo za osiguranje „DDOR Novi Sad“. Bilevar Mihajla Pupina 8, Novi sad, tel +381 21 4886 000, E-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

PUTUJTE SA AGENCIJOM OD POVERENJA!

 

© 2021 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.