Uvac

 5 noćenja / 6 dana / autobusom

UVAC, ZLATAR I ZLATIBOR
Uz mogućnost fakultativnih izleta na slapove Sopotnice, Jadovnik i Zlatarsko jezero, Peštersku visoravan i Novi Pazar
14-19. jul 2020./ 21-26. jul 2020/ 28. jul-02. avgust 2020./ 04-09. avgust 2020/ 11-16. avgust 2020.
6 dana / 5 noćenja / autobusom

 

Program putovanja:
1. dan: Beograd – Ovčar Banja – Ivanjica – Sjenica.
Polazak iz Beograda oko 07:00. Pauza u Ovčar Banji i obilazak manastira Blagovrštrnje, u kome se zamonašio blaženopošivši patrijarh Pavle. Manstri Blagovesti ima i interesantnu česmu sa dve lule iz kojih istilu vode sa dva izvora. Jedna je vrela, termomineralna voda, a druga je hladna izvorska. Nastavač puta preko požege i Arilja. Obilazak baroknog centra Ivanjice, stare hidrocentrale na reci Moravici i vodopada na obližnjoj brani. Pauza za ručak. Putovanje do Sjenice preko Javora. Dolazak u hotel Borovi u okviru koga se nalazi uređeno veštačko jezero(bazen) za kupanje. Smeštaj. Večera. Noćenje.

2. dan: Sjenica – Uvac – Sjenica
Doručak. Polazak do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac. Ukrcavanje u čamac i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u zavisnosti od vremenskih uslova). Po povratku u kamp čeka nas ručak plaži: Heljdopita i čuveni sjenički sir kao predjelo i gulaš sa salatom ili sjenički ćevapi kao glavno jelo. Ukrcavanje u džipove i safari od 20 minuta u jednom smeru po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima u kamp rendžera. Kupanje. Povratak u hotel u Sjenici. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. dan: Sjenica – Jadovnik – Sopotnica – Sjenica
Doručak i slobodno vreme za uživanje u jezeru ispred hotela, ili fakultativna tura na Jadovnik i slapove Sopotnice. Ukrcavanje u džipove i zemljanim putevima vožnja prema vidikovcu Veliki vrh, sa druge strane visoravni. Nastavak puta prema Jadovniku i izlazak na Katunić (1733 mnv). „Jadovnik je lep, umiljat. Ima dana kada se Jadovnik kupa na svetlosti sunca, a dole Limsku dolinu pritisla bela, gusta magla. Ali zna on zna da bude strašan. Kad privuče na sebe gustu maglu, pa se ne vidi ni prst pred okom, tada po njemu nema kretanja, postali ste zarobljenici planine. A zimi, kad je sneg veliki i sve je ravno, ponegde se vidi samo vrh neke smrče. Ne znate gde ste, kao da ste na morskoj pučini…Čudnovate su čari i kontrasti Jadovnika“, rekao je o toj planini autor knjige „Jadovnik – zapisi s planine“, Branko Zejak. Moguć je ručak u planinarskom domu uz prethodnu najavu. Odlazak na slapove Sopotnice. – izvor reke nalazi se na visini od oko 1000 metara i pravi veliki broj vodopada, od kojih su neki visoki i do 20 metara.
Ovo zaštićeno prirodno dobro obuhvata izvorište površinskog toka reke Sopotnice s više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora koji formiraju tokove.
Bigar Sopotnice prostire se od najviših vrela na 1.120 m nadmorske visine do poslednjeg vodopada na 850 m nadmorske visine. Sedam nivoa zaravnjenih lepezastih kaskada, različitih dimenzija i izraženosti, slapovito obrušavanje vode i brojni vodopadi na ivicama terasa – osnovna su vrednost ovog prirodnog dobra. Pored toka i vodopada, atrakcija su stare i obnovljene vodenice. Povratak u hotel u Sjenici. Večera. Noćenje.

4. dan: Sjenica – *Farma Caričino
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u jezeru ili fakultativni do Peštera i farme Caričino. Farma Caričina je smeštena u istoimenom selu na Pešterskoj visoravni,na 16-om kilometru od Sjenice, koja je ukrašena mnoštvom izvora planinske vode i kako sama legenda kaže: ,,to je mesto u kojem je odmarala i boravila Carica Jelena, supruga cara Dušana silnog” pa predpostavlja se da je po samoj legendi selo dobilo ime. Pešačka tura, gde ćemo uživati u predelima netaknute prirode do izvora. Ovde organizujemo jahanje konja(fakultativno),degustaciju sira, ispijanje domačeg čaja.… Ručak u prirodi: sveže jagnjeće pečenje sa salatom i pecivom. Opis destinacije: Ukoliko odlučite da posetite Caričinu,za Vas ćemo organizovati prevoz od hotela do istoimenog sela. Takođe,za Vas ćemo organizovati školu jahanja na našoj ergeli, pešaćke ture, a kao sami vrhunac doživečete u degustaciji proizvoda (mleka, sira, kajmaka, planinskog čaja…). Poslepodnevna šetnja Sjenicom i obilazak džamije Sultanije Valide, Srpske pravoslavne crkve i centra grada. Večera. Noćenje.

5. dan: Sjenica – *Novi Pazar – Sjenica
Doručak. Polazak na izlet u Novi Pazar. Povratak u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
6. dan: Sjenica – Ljubiš – Mušvete – Zlatibor – Beograd(Novi Sad)
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje preko Zlatara (pauza za kafu kod hotela Panorama) ka Zlatiboru, i obilazak čarobnih predela sela Ljubiš. Posle toga poseta selu Mušvete (ili odmor na Zlatiboru) na degustaciju dalmatinske pršute i vina u zlatiborskom selu… Neobična stvar je da je jedan Dalmatinac otkrio da je za njegovu pršutu najbolji novi dom upravo Zlatibor. Fakultativna poseta preduzeću „Aćim“ koje se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Degustacija dalmatinskog pršuta sa Zlatibora, dalmatinske pančete, kulena i vina. Odmor i kafa na Zlatiboru. Savršen kraj ture… Polazak za Beograd i dolazak u večernjim časovima.

 

Cena aranžmana 205 EUR
Cena aranžmana za decu do 12 godina 165 EUR
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 

*PRIMAMO VAUČERE REPUBLIKE SRBIJE!!!!
popust od 5% za uplate do 31.05.2020.
* Vaučer mora glasiti isključivo na ime osobe koja koristi aranžman

 

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

 

Aranžman obuhvata:
– Prevoz modernim kombi vozilom ili minibusom ili visokopodnimautobusom sa klimom,
– 5 polupansiona u hotelu Borovi u Sjenici(1/2 ,1/3 sobe)sa TV-om, TWC, fenom. Doručak i večera su na bazi klasičnog posluživanja,
– Usluge vodiča i lokalnih vodiča,
– Obilazak manastira Blagoveštenje, Ivanjice i Ljubiša.
– Ručak na plaži na Uvcu,
– Izlet i vožnju čamcima na Uvcu, ulaznicu za ulazak u rezervat prirode, ulaznicu za Ledenu pećinu, lampe za pećinu (lampe ne moraju doboti svi turisti, u zavisnosti od broja ljudi),
– Degustaciju pršute, kulena, pancete, rakije i vina, kao i obilazak proizvodnje u preduzeću Aćim
– Troškove organizacije putovanja.

 

Aranžman ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
– Celodnevni izlet džipovima do vidikovca Veliki Vrh, Jadovnika i slapova Sopotnice,
– Safari džipovima po Pešteri i odlazak do vidikovca Molitva (oko 50 min ukupno), – 1400 dinara
– Poludnevni izlet do Pešterskog polja i Farme Caričina sa uključenim prevozom, ručkom, čajem, degustacijom sira i pešačkom turom 1500 dinara
– Jahanje konja – 1200 dinara
– Ručak u planinarskom domu – 900 dinara
– Izlet do Novog Pazara – 600 dinara
– Doplatu za polazak iz Novog Sada – 2000 dinara
– Individualne troškove putnika.

 

Popusti:

– deca do 12 godina starosti 165 EUR
– deca do 2 godine starosti ukoliko ne koriste sedište u autobusu i ležaj u hotelu mogu boraviti besplatno

 

NAPOMENE:
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 5 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
gencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta.
Ovaj program rađen je na bazi 7 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – Boreas travel, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 192/2020.

 

Cenovnik br 1. od 12.04.2020.

 

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.