MINI LETOVANJE – BEZ TESTA – BEZ KARANTINA!!!

31. avgust - 6. septembar 2020.

7 DANA, 4 NOĆENJA – MALA GRUPA!!!
31. AVGUST – 6. SEPTEMBAR 2020.

 

Ksamil (Xamil) je malo primorsko mesto na jugu Albanije, blizu grada Sarande, i prekoputa ostrva Krf. Poslednjih nekoliko godina se razvija u ozbiljno letovalište pre svega zahvaljujući kristalno čistom moru i prelepim plažama. Turistička infrastruktura je sve bolja i bolja, a mestašce obiluje marketima, restoranima i barovima. Plaže, kojih u regiji ima čak 7 su kompletno uređene i sve su od blistavo belog peska, te u kombinaciji sa toplim Jonskim morem, stvaraju iluziju leta na nekoj od tropskih plaža na Karibima... Cene su veoma umerene, i u potpunosti odgovaraju svojim nivoom našim turistima. Stanovništvo je izuzetno ljubazno, te će Vaše predrasude odmah biti odbačene! Ono što Vam garantujemo jeste da ćete se iz Ksamila i Albanije vratiti Vašim kućama prepuni utisaka i da ćete poželeti da sledeće godine dođete ponovo i to na pravi, duži odmor!

 

Program putovanja:

 

1. dan (ponedeljak 31. avgust) Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) u 21h, iz Beograda (Sajam) u 22.30h, iz Lazarevca (Očage) u 23.30h, iz Čačka (Preljina) u 01.00h, iz Kraljeva u 01.45h. Noćna vožnja preko Raške, Jarinja, Leposavića, Kosovske Mitrovice, Prištine i dalje modernim autoputem ka Tirani. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (utorak 1. septembar) Dolazak u KSAMIL u popodnevnim satima. Po dolasku slobodno vreme za kupanje i upoznavanje sa mestom sve do 15 časova kada je predviđen smeštaj u odabrani objekat. Noćenje.
3. dan – 5. dan (sreda 2. septembar – petak 4. septembar) Boravak u Ksamilu na bazi 4 noćenja u odabranom smeštaju i na bazi odabrane usluge (najam bez ishrane, ili noćenje sa doručkom). Slobodno vreme za uživanje u fantastičnim plažama samog Ksamila, i njegove najveće atrakcije, ostrva Ksamil sa nestvarno lepim plažama do kojih možete doplivati, ili do kojih možete doći kratkom vožnjom čamcem. U brojnim restoranima Ksamila možete ručati i večerati, hrana će Vam se dopasti svakako jer je vrlo ukusna, a cene su povoljne.
Tokom našeg boravka, organizovaćemo Vam i 3 poludnevna, fakultativna izleta.
SARANDA – odlazak u 9 časova, povratak do 18 časova. Odlazak do Lekurskog dvorca – tvrđave-zamka iz 16. veka sa kojeg se pruža nestvaran pogled na Sarandu, ostrvo Krf i okolinu. Slobodno vreme u Sarandi za šoping, kupanje na divnim plažama, ili jednostavno uživanje u živopisnoj atrmosferi najpoznatijeg albanskog letovališta.
BUTRINT – tročasovni izlet do drevnog grada Butrinta, nekada deo Ilirije, potom Rimske imperije, te najstariji delovi ovog arheološkog lokaliteta dopiru čak do 800. godine pre nove ere. Ovaj lokalitet se zbog svoje lepote i značaja nalazi pod zaštitom UNESCO-a.
PLAVO OKO I ĐIROKASTRA – plavo oko je izvor prirodne vode koji dopire sa dubine od oko 45 metara, umetnut u stene sa nestvarno tirkizno-plavom bojom po kojoj i nosi ime. Đirokastra je jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova Albanije, i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Scenografski pogledi, kamene kuće sa kamenim krovovima, neće Vas ostaviti ravnodušnima!
6. dan (subota 5. septembar) Odjava iz smeštajnih objekata do 9 časova. Slobodno vreme za kupanje do 14 časova. Polazak ka Srbiji uz usputnu posetu albanskoj prestonici, Tirani. Po dolasku, oko 19 časova, sledi panoramski obilazak uz razgledanje: Skenderbegov trg sa konjaničkom statuom Skenderbega, Piramida – Enver-hodžin mauzolej, Narodni muzej, Sahat kula, Etem-begova džamija,... Slobodno vreme za šoping (Toptani šoping centar), šetnju, večeru... Polazak iz Tirane ka Srbiji u 23 časa. Noćna vožnja preko Prištine, i dalje ka Kraljevu, Čačku, Beogradu i Novom Sadu...
7. dan (nedelja 6. septembar) Povratak u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

HOTEL 3***, bez doručka

179 €

HOTEL 4****, noćenja sa doručkom

219 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz turističkim, aklimatizovanim mini-busom na navedenoj relaciji
• 4 noćenja u izabranoj vrsti smeštaja i vrsti usluge
• Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 smeštajne jedinice (smeštaj u hotelima podrazumeva smeštaj u sobama sa dva odvojena ležaja ILI sa jednim francuskim ležajem za dvoje, sa mogućnošću trećeg – pomoćnog ležaja / pomoćni ležajevi su manjih dimenzija, u formi kauča na razvlačenje ili fotelje na razvlačenje, i time mogu ugroziti komfor treće osobe!)
• Usluge turističkog vodiča sve vreme putovanja
• Usputni panoramski obilazak Tirane
• Organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Sve druge ne pomenute usluge
• Individualne troškove
• DOPLATA ZA JEDNOKREVERNU SOBU u hotelu sa 3* iznosi 65 €, a u hotelu sa 4* 90 €
• DOPLATA ZA DODATNO SEDIŠTE IZNOSI 100 €
• Fakultativne izlete (minimum za realizaciju je 10 prijavljenih osoba po izletu) – PRIJAVA I UPLATA IZLETA SE ISKLJUČIVO VRŠI NA LICU MESTA (Saranda 15 € / Butrint 20 € / Plavo oko – Đirokastra 25 €)
• OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU – TURISTIČKU TAKSU koja se doplaćuje na licu mesta i iznosi: 6 € u hotelu sa 3* za sva 4 noćenja, po osobi; 8 € u hotelu sa 4* za sva 4 noćenja, po osobi.
POPUST NA SOPSTVENI PREVOZ 50 €

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski ili profakturom - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
• Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.12.2020.

 

OPIS SMEŠTAJA:

 

HOTEL RONALDO 3*** (undefined) ili sličan – nalazi se nedaleko od centra Ksamila, i na 400 metara udaljenosti od najbliže plaže („Ksamil Beach 9“). U blizini su (500-700 metara) još 4 gradske plaže (Lori, Paradise, Bora Bora i Puerto Rico). Takođe, u blizini hotela su i brojni barovi, restorani, marketi. Hotel je standardne „budžet“ kategorije, udoban i prijatan za boravak. Poseduje bar, restoran, mali recepcioni deo, letnju terasu. Sobe su sve sa kupatilom (tuš-wc), balkonom, TV i klima uređajem. Svojim gostima hotel nudi i besplatan parking, kao i besplatnu WiFi konekciju.

 

HOTEL KUBURI 4**** (undefined) ili sličan - hotel je lociran nedaleko od centra Ksamila i brojnih sadržaja (barovi, restorani...). Najbliža plaža se nalazi na svega 300 m od hotela, a na udaljenosti do 700 metara nalazi se još 4 gradske plaže (Bora Bora, Paradise, Puerto Rico...). Dobar i udoban hotel sa spoljnim bazenom, letnjom terasom, recepcionim delom, aperitiv barom i salonom za posluženje doručka („buffet“/“švedski sto“). Sobe su komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, klima uređaj, frižider, TV, balkon.

 

 

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.