Letovanje u Neumu

 2 noćenja / 4 dana

DATUM REALIZACIJE 10 - 13.09.2020.

 

Trebinje – grad sunca i platana, nalazi se ispod planine Leotar, na samo 30ak kilometara od mora.. Obiđimo neke od najlepših predela Bosne i hercegovine – prelepo izvorište Bune, čaroban vodopad Kravice, mističnu tvrđavu Počitelj.. Mostar – mesto susreta severa i juga, istoka i zapada, mesto gde se susreću dve religije, gde se suprotnosti privlače..

 

BEOGRAD–POŽAREVAC–VELIKA PLANA–TREBINJE – NEUM - POČITELJ - VODOPAD KRAVICA- MOSTAR - BLAGAJ

 

Prvi dan – 10.09.2020.
Polazak u 20:30h iz Beograda sa turističkog terminala Lasta (autoput Beograd-Niš broj 4), iz Požarevca sa autobuske stanice u 22:00, iz Velike Plane sa parkinga kod bioskopa u 23:00. Putovanje preko Mokre Gore i Višegrada sa usputnima pauzama po potrebi, radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
Drugi dan – 11.09.2020.
Dolazak u Trebinje u jutarnjim satima. Obilazak manastira Tvrdoš, najstarijeg manastira u Hercegovini u kojem se zamonašio Sv Vasilije Ostroški. Nakon obilaska manastira kraća vožnja do kompleksa Crkvina – obilazak Hercegovačke Gračanice - mauzolej pesnika Jovana Dučića, galerija pozlaćenih Ikona, amfiteatar, Vladičanski dvor, zvonik, knjižara. Pogled na Arslanagića most iz XVI veka. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Tu je i Anđelkina kapija poznata iz serije Ranjeni orao, katolička crkva s kraja XIX veka. Nakon obilaska – slobodno vreme za ručak, individualnu šetnju… U dogovoreno vreme sastanak grupe. Polazak autobusa prema Neumu. Dolazak u Neum u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Treći dan – 12.09.2020.
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži ili fakultativni odlazak na izlet do Počitelja i Vodopada Kravice. U dogovoreno vreme polazak iz hotela. Vožnja preko Čapljine do Počitelja. Po dolasku u Počitelj, obilazak tvrđave – jedinstvenog naselja koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Nakon obilaska i slobodnog vremena nastavak puta. Kraća vožnja do Vodopada Kravica. Obilazak vodopada i slobodno vreme za razgledanje, odmor i fotografisanje. U dogovoreno vreme povratak za Neum. Slobodno popodne za odmor i uživanje na plaži. Noćenje.
Četvrti dan – 13.09.2020.
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Vožnja prema Mostaru. Po dolasku u Mostar, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nakon obilaka grada slobodno vreme za individualnu šetnju.. U dogovoreno vreme nastavak puta. Kraća vožnja do Blagaja. Poseta izvorištu reke Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi. Pauza za uživanje na izvoršitu, slobodno vreme za kafu i fotografisanje. U dogovoreno vreme nastavak puta. Vožnja sa pauzama po potrebi, radi odmora I obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Veliku Planu, Požarevac I Beograd, na mesto polaska u kasnim noćnim satima.

 

CENA ARANŽMANA 107€ PO OSOBI

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz turističkim autobusom (audio i video oprema, klima...) na relacijama prema programu
• Smeštaj u hotelu Orka 3* u Neumu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (opremljene u skladu sa lokalnom kategorizacijom) – usluge na bazi dva noćenja sa doručkom – meni, klasično posluženje
• Usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca tokom trajanja aranžmana
• Usluge lokalnih vodiča u Mostaru i Trebinju
• Obilasci prema programu

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• Individualne troškove
• Doplata za 1/1 sobu – 40€
• Fakultativni izlet – Počitelj i Vodopadi Kravice – 15€ (prevoz i ulaznica)
• Ostale troškove koji nisu obuhvaćeni programom.
Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji prilikom rezervacije aranžmana.
FAKULTATIVNI IZLETI: Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su prikazane u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate i to:
- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka aranžmana
• Gotovinski
• Čekovima građana do 15.11.2020. bez uvećanja (svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
• Platnim karticama: VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, MAESTRO, DINA
• Administrativnom zabranom (za zaposlene u firmama sa kojima agencija ima ugovor)

 

OPIS HOTELA:
Hotel Orka se nalazi na mirnoj lokaciji u Neumu, na 3 minuta hoda od najbliže plaže. Sve klimatizovane sobe sadrže savremen nameštaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima i mini-bar. Pojedine sobe imaju i balkon sa pogledom na obalu Jadrana. undefined

 

NAPOMENE U VEZI PREVOZA:
• Prevoz se obavlja turističkim autobusima (klima i audio/video oprema).
• Agencija pravi raspored sedenja u autobusu, uzimajući u obzir redosled uplata, starost putnika, porodice sa decom, posebne potrebe putnika. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
• Organizator putovanja ne garantuje redni broj sedišta u autobusu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija odredi.
• Moguć je ulazak i izlazak putnika na svim benzinskim pumpama, restoranima, motelima i drugim mestima predviđenim za stajanje na glavnim saobraćajnicama. Zbog bezbednosti putnika, zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama, kružnom toku ili u zaustavnoj traci autoputa.
• Zaustavljanje radi odmora putnika je na 3-4h vožnje, zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Plan putovanja, učestalost i mesto pravljenja pauza je utvrđeno u agenciji i nije uvek moguće sprovesti u idealnim uslovima zbog raznih činilaca koje nije moguće kontrolisati (gužva na granicama, zastoji na putu…).
• Ukoliko pratilac grupe proceni da je putovanje u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi ili skrati predviđene pauze (uključujući i FREE SHOP).
• Agencija ne snosi odgovornost u slučaju zaboravljenih stvari u autobusu i zamene ili izgubljenog prtljaga.
• Toalet u autobusima po pravilu nije u upotrebi.
• U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. U slučaju nepoštovanja ovih odredbi, pratilac grupe će uskratiti dalji prevoz putniku.

 

Program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA organizator putovanja, Licenca 105/2020, Kategorija A 25
Program broj 1 od 19.08.2020.
TA TANGO TRAVEL, nastupa u svojstvu ovlašćenog zastupnika

 

© 2019 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.