Albanija kroz istoriju i ukuse

3 noćenja / 4 dana / avionom

Tirana – Kroja – Berat – Ardenica - Drač (Golem)
Grupni polazak 30.04, 4 dana avionom
Sva razgledanja uključena u cenu aranžmana

 

CENA 379 EUR po osobi

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan (30.april 2021.) Beograd – Tirana – Drač (Golem)
Dolazak na aerodrom tri sata pre poletanja. Let za Tiranu (JU212) kompanijom Air Serbia u 13.20h. Po dolasku u Tiranu (14.20h) panoramsko razgledanje grada (autobusom i pešice): Nacionalni istorijski muzej, Sahat kula, Etem Bej džamija, Piramida (memorijalni centar Envera Hodže)…Ova prestonica se nakon pada komunizma, munjevitom brzinom modernizovala, a danas preostala osmanska, italijanska i komunistička zdanja samo podsećaju na istoriju i duh starog sveta. Transfer do hotela Albanian Star u Golemu (13km od Drača), na samoj obali. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (01.maj 2021.) Drač (Golem) – Kroja – Drač (Golem)
Doručak. Polazak autobusom za Kroju, drevni simbol albanskog otpora. Uporište Skenderbegove kontinuirane odbrane i mesto brojnih pobeda protiv Osmanlija je upravo Kroja. Na svega sat vremena vožnje od Tirane, smešten je zamak presudan za albansku istoriju, jer je upravo na ovom mestu Skenderbeg prvi put podigao nacionalnu zastavu 28. Novembra 1443. godine. Zamak ponosno stoji na vrhu stenovite litice, središte nekadašnje Arbere (drevno albansko ime) visoko iznad grada već 15 vekova. Među ruševinama unutar zidina zamka dominira stara Sahat kula sa zvonom koje je oglasilo Skenderbegovu smrt. U blizini Sahat kule nalazi se Nacionalni muzej „Đerđ Kastriot Skenderbeg“. Južno od zamka je Etnografski muzej, smešten u tipičnu kuću iz XIX veka koji nam otkriva održive metode proizvodnje hrane, pića, alata i nameštaja, kao i običaje života u zamku. spomenik završen 1981. godine u vreme komunizma, poduprt je mermernim stubovima i predstavlja objekat velike istorijske i arhitektonske vrednosti. Nakon kraće pauze, sledi poseta vinariji Skenderbeg gde se proizvodi i čuveni konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan (02.maj 2021.) Drač (Golem) – Berat – Ardenica - Drač (Golem)
Doručak. U 09.00 sati polazak za Berat, jedan od najpoznatijih svetskih duhovnih destinacija, mali albanski grad koji je od 2008. godine na Unesco-voj listi svetske baštine, fascinantne arhitekture i zapanjujućeg pejzaža. Datira iz IV veka p.n.e. kada je podignut veliki zamak Berat, ponos grada iz čijeg se dvorišta pruža spektakularni pogled na grad i dolinu. Nastavak putovanja za srednjovekovnu crkvu u Ardenici gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Povratak u Golem i fakultativni odlazak na večeru u restoran Flower & Spa, jedan od napoznatijih u okruženju. U prijatnom ambijentu restorana, uz degustaciju vina, sledi gastronomski užitak u vidu prave rapsodije boja i ukusa. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan (03.maj 2021.) Drač - Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 10h. Odlazak u centar Drača na panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Danas je Drač preoznatljiv po ostacima srednjovekovne tvrđave i amfiteatra, za koji se smatra da je jedan od najstarijih na Balkanu…., Poletanje za Beograd u 15.05h (JU213). Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 16.05h. Kraj programa.

 

OPIS HOTELA:
Lokacija: Hotel Albanian Star se nalazi na samom šetalištu uz more i peščanu plažu Golem, 13 km od centra Drača. Od aerodroma u Tirani je udaljen oko 25 km.
Sobe: Hotel u svom sastavu ima 133 sobe, a u ponudi turističke agencije Odeon World Travel su sobe kategorije standard. Sve sobe imaju kupatilo, fen, telefon, TV, klima uređaj, mini bar i balkon.
Hotelski sadržaj: Hotel ima lepo uređen restoran sa terasom, u kom se služe pansionski obroci. Kafe, osvežavajući napici i koteli se služe u baru pored bazena, kao i u baru na plaži. Korišćenje besplatnog wi fi interneta je gostima dostupno u lobiju hotela.
Sport i zabava: Gosti hotela Albanian Star mogu da koriste hotelsku plažu opremljenu ležaljkama i suncobranima, spoljašnji bazen sa uređenim prostorom za sunčanje i besplatnim ležaljkama i suncobranima, kao i saunu.

 

CENA UKLJUČUJE:
- Direktan avionski prevoz na relaciji Beograd – Tirana – Beograd redovnim letom kompanije Air Serbia
- Aerodromske takse
- Transfere i obilaske prema programu, sve ulaznice za lokalitete predviđene programom.
- 3 noćenja u hotelu Albanian Star 4* na bazi usluge noćenje sa doručkom
- Usluge vodiča na srpskom jeziku.
- Organizaciju putovanja.

 

CENA NE UKLJUČUJE
- Zdravstveno putno osiguranje
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja.
- Fakultativni izleti

 

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Večera u restoranu Flower&Spa, trećeg dana boravka (degustacija 7 vrsta jela, desert, voda, pivo, vino) 40€
Plaća se na licu mesta. Minimum za realizaciju je 10 prijavljenih putnika.

 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun TANGO Travel-a.
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima ima ugovor.

 

AVIONSKI PREVOZ I PRTLJAG:
Agencija ORGANIZATOR je ponudu radila sa avio kompanijom Air Serbia. Vremena poletanja aviona su navedena u programu putovanja. Molimo putnike da se o tačnoj satnici letova informišu u agenciji ili putem telefona. Dozvoljeni predati prtljag je 23kg po putniku, dozvoljeni ručni prtljag je 8kg po putniku. Deca starosti do 2 godine imaju pravo na 10kg predatog prtljaga (kofer, dečija kolica i slično). U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, molimo putnike da se obrate nadležnoj aerodromskoj službi.

 

CENE ZA DECU:Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.
HOTELSKI SMEŠTAJ:U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00 h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.
U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici.
Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.
Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.
Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 20.
Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.
POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 2 RADNA DANA PO UPLATI AKONTACIJE.U slučaju nedobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa. Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
Cenovnik br.1 od 18.02.2021.
Organizator sa licencom OTP br. 469/2020 od 09.12.2020.god, kategorija licence A25 poseduje Garancija putovanja broj 2700633, važi od 01.10.2020. god.
TANGO TRAVEL DOO nastupa u svojstvu subagenta

 

© 2021 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.