Lisabon i Porto

LISABON - PORTO + POKLON: BATALJA & KOIMBRA
PREPORUČUJEMO: SINTRA + KABO DA ROKA + KAŠKAIŠ + EŠKORIL+ GIMARAEŠ + OBIDOŠ

 

1.dan 27.04. KRAGUJEVAC - BEOGRAD – NOVI SAD - SUBOTICA
Polazak iz Kragujevca 19:00 (parking Roda/Hala Jezero), iz Beograda u 21:00 (gradska autobuska stanica kod Sava centra, Novi Sad u 22:15 (parking Tempo), Subotica (MOL pumpa-autoput).
2.dan 28.04. BUDIMPEŠTA – LISABON
Po dolasku na aerodrom kod Budimpešte čekiranje i direktan let za Lisabon. Sletanje je oko 08:30 (lokalno vreme). Posle graničnih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanje grada: trgovi Markus de Pombal i Obnovitelja, Bulevar Slobode, tvrđava Sv. Đorđe, spomenik Otkrića, ulica Augusta, kapija Belem, Parlament, Bairro Alto (Gornji grad) manastir Žeronimos… Smeštaj u hotel. Popodne pešački obilazak u pratnji vodiča: najstarija boemska četvrt -Alfama, smeštena na jednom od sedam brežuljaka na kojima se prostire Lisabon, trgovi Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio, luksuzan kvart Belem na obali reke Težo. Za jedinstven doživljaj predlažemo vožnju čuvenim žutim tramvajem broj 28 kroz strme i krivudave ulice Lisabona. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan 29.04. LISABON – (SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ - EŠTORIL) – LISABON
Doručak. Fakultativno- nezaboravan izlet do čarobnog grada Sintre. Po dolasku u Sintru, obilazak najčuvenije bajkovite palate Pena. Ovaj kraljevski dvorac iz snova je najlepši primer arhitekture portugalskog romantizma. U okviru palate nalazi se vrt, botanička bašta sa biljkama iz celog sveta. Slobodno vreme. Nastavak putovanja sa pauzom na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Sa ovog mesta se pruža pogled na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. Upečatljiv crveno beli svetionik dominira rtom Cabo de Roka i ovom regijom. Dolazak u Kaškaiš i Eštorial popularna mondenska letovalište. Kasno popodne povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče gde ćete uz laganu večeru i piće, uživati u autentičnoj tradicionalnoj portugalskoj muzici prepunoj emocija. Noćenje.
4.dan 30.05. LISABON - (OBIDOŠ i spomenik ISUSU HRISTU) - FATIMA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualni obilazak grada i muzeja. Predlog: fakultativno odlazak na poludnevni izlet do srednjovekovnog gradića Obidoš, opasan zidinama. Obidoš je postao tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega ga često nazivaju “The wedding city”. Bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih mesta, uskih krivudavih kaldrma, oivičenih belim kućicama prekrivenim cvećem. Obilasci: Katedrala, Stub srama, Akvadukt... Povratak u Almadu predgrađe Lisabona. Obilazak spomenika posvećen Srcu Isusa Hrista Kralja. Sa brda visokog 133 m iznad nivoa mora, je prelepa panorama na Lisabon. Umetnik inspirisan spomenikom u Rio de Žaneiru na postament visok 82 m postavio je figuru Isusa Hrista. Povratak u centar Lisabona i nastavak putovanja. Dolazak u Fatimu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
5. dan 01.05. FATIMA – BATALJA– KOIMBRA – PORTO
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja. Prva pauza je u Batalji srednjovekovnom gradiću u centralnom Portugalu. Najznačajnija građevina je manastri Santa Maria da Vitoria koji je originalni primer blistave kasno-gotske arhitekture, pomešane manuelinskim stilom. Ova crkva iz XIV veka uvrštena je u zaštitu UNESCO-a i predstavlja jednu od 7 čuda zemlje. Odlazak za Koimbru. Razgledanje jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi osnovanog 1290. godine. Šetnja istorijskim centrom grada. U ovom živopisnom mestu rođeno je čak šest portugalskih kraljeva. Po podne dolazak u Porto jednog od najleših i najstarijih gradova Portugalije. Panoramsko razgledanje grada po kome je i zemlja dobila ime, a potom pešačka tura: Riberia - deo grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, Porto Katedrala, Bolsa palata, Klerigoš kula, crkva Sv. Franciska, Kristalna palata, Trg Umberta Delgada, Berza, most Dom Luis… Smeštaj u hotel. Slobodno veče i noćenje.
6.dan 02.05. PORTO - (GIMAREŠ) – PORTO
Posle doručka odlazak na fakultativni kratak izlet u Gimareš (50 km) prvu prestonicu portugalske kraljevine. Obilazak srednjovekovnog zamka, palate i parka vojvode od Braganse, iz XV veka. Ceo kraj je poznat širom Portugala, ali i celog sveta po proizvodnji autentičnog vina Porto. U Gaii (gde se čuvaju stara vina) su jedinstveni vinski podrumi gde može da se degustira Port vino. Povratak u Porto. Ovde se nalazi najlepša knjižara u Evropi Lelo, stanica Sao Bento... kao i predah na vidikovacu. Možete uživati u nekom kafeu sa pogledom na grad, reku Duero i na atraktivan Luis most na dva nivoa, uključujući zalazak sunca preko mostova Portoa. Predlažemo plovidbu rekom Duero ispod visokih mostova. Noćenje.
7.dan 03.05. PORTO – BUDIMPEŠTA – NOVI SAD - BEOGRAD - KRAGUJEVAC
Posle doručka transfer do aerodroma kod Portoa. Rani transfer (7:45) do aerodroma u Portu. Poletanje za Budimpeštu u 10:15 (lokalno vreme). Posle dolaska u Budimpeštu oko 14:40 organizovan povratak za Srbiju autobusom. Dolazak u mesta polaska u večernjim satima.

 

CENA

 

Termin putovanja

27.04.-05.05.2023.

 

SAJAMSKI POPUST do 25.02.

799€

 

CENA

899€

 

 

POLAZAK

CENA

POLAZAK

CENA

 

UŽICE

25€

VALJEVO, POŽEGA, ŠABAC, SUBOTICA(OW)

20€

 

ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B.

15€

TOPOLA, ARANĐELOVAC

12€

 

NIŠ, ALEKSINAC, ZAJEČAR

30€

   

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio kartu Budimpešta - Lisabon + aerodromske takse
• avio kartu Lisabon i Porto + aerodromske takse
• prtljag: veliki kofer 20 kg + ručni prtljag 8 kg (40x30x20)
• transfere Beograd – Budimpešta - Beograd(povratni)
• prevoz turističkim autobusom po maršruti (klima, DVD)
• 2 noćenja sa doručkom u Lisabonu, hotel sa 3*
• 1 noćenje sa doručkom u Fatimi, hotel sa 4*
• 2 noćenja sa doručkom u Portu, hotel sa 3*
• usluge licenciranih vodiča prema programu

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• boravišne takse za sve hotele na putovanju oko 15 € (plaćaju se na recepciji)
• Međunarodno zdravstveno osiguranje - preporuka agencije je da putnik bude osiguran
• fakultativne programe i ulaznice
• ostale nepomenute usluge.

 

OPISI HOTELA:
LISABON:
Hotel Vip Inn Berna smešten je nedaleko od stanice metroa Kampo Pekeno. Sve sobe su klimatizovane i opremljene sa TV-om, barom i besplatan WiFi. Recepcija radi non-stop. Sobe hotela Vip Inn Berna su ukusno nameštene. Sve sobe su opremljene radnim stolom, sefom.
Doručak se servira na bazi „Švedskog stola“. U baru se služe raznovrsna pića i osveženja.
FATIMA:
Hotel Santa Maria 4* Fatima – hotel se nalazi nedaleko od centra grada i u blizini crkve. Sobe su klimatizovane, opremljene minibarom. Doručak se servira na bazi „Švedskog stola“. U baru se služe raznovrsna pića i osveženja.
PORTO:
Star Inn Porto je moderno dizajniran hotel. Nudi svojim gostima savremeno opremljene sobe, sa flat TV, radnim stolom... Doručak se servira na bazi „Švedskog stola“. U baru se služe raznovrsna pića i osveženja.

 

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja.
• Celodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš (autobus, vodič, ulaznica i minibus do dvorca)................... 70 €
• dvorac Gimaraeš - Braga (prevoz, vodič, ulaznica za dvorac) ...………............................………..………............... 40 €
• izlet u Obidoš i do spomenika Isusu Hristu …....…………………………………………………………………................………. 35 €
• Fado veče – program i večera (predjelo, čorba, glavno jelo je riba ili meso, vino po želji i kafa) .................. 55 €

 

DOPLATE
• JEDNOKREVETNA SOBA ........................................................................................................................................ 227€

 

USLOVI PLAĆANJA:
CENA: Izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
REZERVACIJA ARANŽMANA - STANDARDNA I FIRST MINUTE REZERVACIJA:
• 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.
ODLOŽENO PLAĆANJE NA RATE - VAŽI I ZA FIRST MINUTE CENU:
• Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% ostatak u 6 jednakih mesečnih rate BEZ KAMATE !!!
• Maksimalan period dospeća poslednje rate je 1. Oktobar 2023, bez obzira na datum zaključenja ugovora.
• Za preduzeća i sindikate koja imaju potpisan ugovor o saradnji, primenjuju se povoljnosti iz ugovora
• Kao garancija plaćanja agencija prihvata: čekove građana, deponovanje čekova, administrativne zabrane, kreditne kartice ili kredit odobren od banke.
INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana, virmanski, administrativna zabrana,
PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO i AMERICAN EXPRESS.

 

NAPOMENE:
• deo programa može da se realizuje metroom
• za realizaciju putovanja minimalno 35 putnika.
• Program objavljen 10.01.2023.
• Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
• Organizator poseduje Licencu OTP: 250/2021, kategorija licence A
• Sve navedene napomene čine sastavni deo Programa putovanja!
• Agencija nije odgovorna za dokumente putnika, kao i za uslove ulaska u slučaju epidemije ili vanrednog stanja.