Sivota

Sivota je slikoviti grčki gradić smešten na obali Jonskog mora u sred prelepog arhipelaga išaranog bujnom vegetacijom, peščanim plažama koje zapljuskuje tirkizno more. Sivota se nalazi između Igumenice i Parge, ovo letovalište je poznato upravo po skrivenim plažama i malim uvalama gde će svako naći svoje mesto za uživanje i kupanje. Mesto je amfiteatralno raspoređeno na okolne brežuljke i spušta se ka centralnoj promenadi i lučici sa jahtama i ribarskim brodićima. Iako mirno mesto svojim karakterističnim šarmom u večernjim satima pruža lepu mogućnost dobrog provoda. U velikom broju taverni i restorana možete uživati u dobroj kapljici i ribljim specijalitetima. Ukoliko je vaš izbor za ovo leto Sivota, imate mogućnost da u okviru organizovanih izleta obiđete Krf, Pargu i veliki broj skrovitih plaža u njenom okruženju. Sivota predstavlja mali skriveni raj u Grčkoj, odličan je izbor za letovanje, kako za porodice sa malom decom tako i za parove.

Sivota plaže

Sivota je mesto u čijem okruženju ćete naći veliki broj uvala sa peščanim plažama i kristalno čistim morem, do ovih plaža možete stići brodićima i čamcima ukoliko ne želite da vozite. Glavna plaža u Sivoti je poznata gradska plaža Galikos Molos.

Plaže koje se nalaze u blizini Sivote su Pisina (ova plaža važi za jednu od najboljih u okolini), Zeri udaljena je oko 900m od luke u Sivoti, Dei, Bela Vraka, Mega Amos, Mikri Amos, Karvouno.

 

 

© 2021 Tango Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera.